Η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε παραδοσιακά με Κύπριους μαθητές

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Στην Κύπρο βρέθηκε, χθες Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, η Χάρις Αλεξίου – ως επίτιμη καλεσμένη των Μουσικών σχολείων της Κύπρου   και  τραγούδησε μαζί με τους μαθητές τραγούδια παραδοσιακά από την Κύπρο μέχρι την άλλη άκρη του Ελληνισμού. 

Η βραδιά είχε τίτλο «Φωνές της Γης μας: Από την Κύπρο στις άκρες του Ελληνισμού» και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.


Η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε τραγούδια, όπως  Ελενίτσα μου, Αμαν Κατερίνα μου – Μπαρμπαγιαννακάκης – Σ αγαπώ γιατί είσαι ωραία – Δημητρούλα μου.

Ενώ λίγο  μετά τη βραδιά μας  δήλωσε ότι είναι πολύ συγκινημένη που βρίσκεται πλάι στα νιάτα, δίπλα σε αυτή την προσπάθεια των παιδιών και γενικά είναι πολύ χαρούμενη.
alt
Η μεγάλη μας ερμηνεύτρια, το πρωί της ίδιας μέρας επισκέφθηκε τους μαθητές, στο  σχολείο τους –  Παγκύπριο Γυμνάσιο –  το οποίο είναι ένα από τα σχολείο της Κύπρου που κρύβουν μεγάλη ιστορία πίσω τους. Ξεναγήθηκε από τους μαθητές και καθηγητές,   ενώ αργότερα, μεταφέρθηκαν  στην αίθουσα μουσικής για τις προγραμματισμένες πρόβες.


Να τονίσουμε ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν η χορωδία του μουσικού σχολείου Λευκωσίας όπως επίσης και το σχήμα παραδοσιακής μουσικής των μουσικών σχολείων Λευκωσίας και Λεμεσού. Η συναυλία τελέσθηκε υπο την αιγίδα  του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Φωτογραφίες: Κατερίνα Παράσχου

alt{youtube}sQoLUQQDpLo{/youtube}
{youtube}ETTbhsFRIjA{/youtube}
{youtube}dtEPcgugU7M{/youtube}
{youtube}sfnTQqoIAI4{/youtube}



alt

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.