Έφυγε ο άγγελος του άλμα επι κοντώ Μαριάννα Ζαχαριάδη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η μοίρα της έπαιξε νωρίς το άσχημο παιχνίδι.  Ένα παιδί με όνειρα – κόπους και δύναμη. Μόλις 23 ετών  η Μαριάννα Ζαχαριάδη από την Κύπρο  έκλεισε για πάντα τα μάτια  χθες  Μ.Δευτέρα στο Αττικό Νοσοκομείο. Έπασχε  από το λέμφωμα Χότσκινς.

 

Η μεγαλύτερη επιτυχία της σύντομης καριέρας της ήταν το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, το 2009, με παγκύπριο ρεκόρ (4.45μ.).

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη γνωστοποίησε το σοβαρότατο πρόβλημα της υγείας της την 1η Φεβρουαρίου, ενώ βρισκόταν στη Γερμανία για θεραπεία, γράφοντας τότε στο Facebook:

“Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές, σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες! Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρό… Γιατί τώρα; Γιατί κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου, που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς με όλους. Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν, ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί κάπου δεν θες να το παραδεχθείς. Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και άλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα! Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ. Ο,τι γράφω δεν το γράφω για λύπηση προς τον εαυτό μου, αλλά για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος. Ομως συνεχίζω τον αγώνα μου… Ευχαριστώ”!

Τη θλίψη του, για την απώλεια της Μαριάννας, εξέφρασε ο ΣΕΓΑΣ, με ανακοίνωσή του:   “Η είδηση της απώλειας της Μαριάννας Ζαχαριάδη γέμισε θλίψη την οικογένεια του στίβου. Η 23χρονη έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, μετά την μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο και άφησε πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό. Δυστυχώς ένας νέος άνθρωπος με πολύ ταλέντο έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θέλει να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους της Μαριάννας Ζαχαριάδη. Η κηδεία της θα γίνει στην Κύπρο, όμως, η μέρα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί (Μ. Τετάρτη ή Μ. Πέμπτη). Η Μαριάννα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, που πέρασε από τον ελληνικό στίβο. Βασικό μέλος της εθνικής ομάδας στίβου μέχρι και το 2007, οπότε και αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα και να αγωνιστεί με τα χρώματα της Κύπρου. Το ατομικό της ρεκόρ ήταν 4,45 μέτρα. Τελευταίος της προπονητής, ήταν ο Φώτης Στεφανής. Από τις σημαντικότερες διακρίσεις της ήταν η 2η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 και η 2η στους Κοινοπολιτειακούς του 2010, με τα χρώματα της Κύπρου. Ως κορασίδα κατέλαβε την 5η θέση το 2007 στο Παγκόσμιο Π/Κ, ενώ την ίδια χρονιά ήταν 9η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν. Καλό ταξίδι Μαριάννα…»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.