Ο Ανδρέας Ντούζος κίνησε για τον παράδεισο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Ανδρέας Ντούζος, ο γοητευτικός  πρωταγωνιστής των ταινιών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, τελικά  αναπαύτηκε εις κύριον  το πρωί της  ΜεγάληςΤρίτης, σε ηλικία 75 ετών.

Ο γνωστός ηθοποιός, που έχει γράψει τη δική του πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, είχε χτυπήσει στο κεφάλι στις αρχές Μαρτίου μετά από γλίστρημα και νοσηλευόταν στην εντατική, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του γιου του. Συγκεκριμένα γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

“Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχασα τον πιο σημαντικό άντρα της ζωής μου. Το πρότυπό μου. Τον πατέρα μου Αντρέα Ντούζο. Μετά από 7 χρόνια μάχης με το Αλτζχάιμερ τον Ιανουάριο είχε ένα ατύχημα όπου από τότε έδωσε μία μεγάλη μάχη στην εντατική. Πάλεψε γερά, του δώσαμε ό,τι ήταν δυνατό από πλευράς μας και ό,τι καλύτερο από ιατρική φροντίδα. Δυστυχώς, δεν ήτανε αρκετό για να τον κρατήσει κοντά μας. Καλό ταξίδι Ντούζο… Οι αρχές σου, οι ιδέες σου, το ήθος σου, θα συνεχίσουν από εμένα και στην συνέχεια στον γιο μου. Οι ρίζες και οι δεσμοί οικογένειας που μας έδωσες είναι βαθιές, ακριβώς εκεί που της έχεις βάλει. Άρχοντα μου Καλό Ταξίδι”…

 

{youtube}eB5S6Xo04fQ{/youtube}

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη.

Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του ’60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.

Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές “Κωνσταντίνου και Ελένης” και “Άκρως Οικογενειακόν”. Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία “Μια μέρα τη νύχτα” (2001).

{youtube}macT6zyPAIg{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.