Δένδιας στη Νετ «Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συμπεριφορές ανοχής ρατσιστικών φαινομένων εντός των σωμάτων ασφαλείας θα τιμωρούνται, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα», σημειώνοντας πως είναι μια άποψη «να μην επιτραπεί στο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές». Ο κ. Δένδιας είπε πως ο «Ξένιος Ζευς» είναι μια διαρκής επιχείρηση και ότι το 2012 έφυγαν από την Ελλάδα 22.000 μετανάστες. Όπως τόνισε, στο κέντρο της Αθήνας η εγκληματικότητα έχει πέσει κατά 16% και είπε χαρακτηριστικά ότι «όποιος πιστεύει ότι θα φτιάξουμε κέντρα αναψυχής μεταναστών, ζει μια άλλη πραγματικότητα». Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας και η ανοχή, λέγοντας πως «η τρομοκρατία μετά την “17 Νοέμβρη” άλλαξε ποιοτικά».

«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική»

Η αστυνομία επέβαλε τη νομιμότητα, είπε ο υπουργός, σχετικά με το συσσίτιο για Έλληνες που θέλησε να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή στην πλ. Συντάγματος την Μ. Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας συνολικά απαράδεκτη την εκδήλωση αυτή.

Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική, υπάρχουν όμως μεμονωμένα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, σημείωσε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας πως η ελληνική Αστυνομία κάνει το συνταγματικό της καθήκον κάτω από αντίξοες συνθήκες. Παράλληλα, εκτίμησε πως η πρόταση Ρουπακιώτη, που υποβάλλεται σήμερα στη Βουλή, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο υπουργός ερμήνευσε την ψήφο στη Χρυσή Αυγή ως μια αντίδραση στη βαθύτατη κρίση που έχει δημιουργήσει προβλήματα στον κοινωνικό ιστό. «Ποιος περίμενε το νεοναζιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα, που έχασε στον πόλεμο 50.000 Έλληνες», αναρωτήθηκε ο κ. Δένδιας.

Όπως είπε, ένα συνταγματικό δικαστήριο θα μπορούσε να θέσει πλαίσιο δράσης των κομμάτων, υπογραμμίζοντας πως δράσεις της Χρυσής Αυγής κινούνται στα όρια της νομιμότητας, τα οποία κάποιες φορές παραβιάζει.

Όσον αφορά τις διαδηλώσεις, σημείωσε ότι «δεν μπορούν δέκα άτομα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας», ενώ, σχετικά με την Ιερισσό, ανέφερε πως βλέπουμε ένα μέρος της κοινωνίας να κινείται εκτός νομιμότητας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός απεύθυνε έκκληση στους καθηγητές να μην κάνουν απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.