Η μητέρα του τρομοκράτη στο Μάντσεστερ είχε προειδοποιήσει …

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε o Αμπέντι, ο 22χρονος μακελάρης λίγο πριν ανατιναχτεί στο Μάντσεστερ Αρίνα και παρασύρει στο θάνατο μαζί του άλλους 22 ανθρώπους,ζήτησε να μιλήσει στην μητέρα του. Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά που σκότωσε ηταν νεαρά παιδιά που είχαν πάει να δουν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Μητέρα του,  είναι η 50χρονη Σαμία Ταμπάλ, πυρηνική επιστήμονας.

Πηγή των λιβυκών αρχών ασφαλείας, αναφέρει η Daily Mail, αποκάλυψε στην εκπομπή Newsnight του BBC πως ο Αμπέντι μίλησε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο (η 50χρονη ήταν στην Τρίπολη της Λιβύης) λίγο πριν από την επίθεση. Σύμφωνα με την πηγή, ο Αμπέντι τηλεφώνησε στον αδερφό του στη Λιβύη και του ζήτησε να πει στη μητέρα τους να επικοινωνήσει μαζί του.Η Σαμία Ταμπάλ σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λιβύης και αποφοίτησε πρώτη από την τάξη της, ενώ σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ασφαλείας ήταν εκείνη που είχε αποκαλύψει στις αρχές τους φόβους της πως ο γιος της είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Η οικογένειά του είχε ενημερώσει για τους φόβους της πως ο 22χρονος μπορεί να είναι επικίνδυνος, είπε ο αμερικανός αξιωματούχος στο NBC.

Η Ταμπάλ φέρεται επίσης να είχε φιλικούς δεσμούς με τη γυναίκα του πρώην διοικητή της Αλ Κάιντα, Αμπού Ανάς αλ-Λίμπι, που κάποτε ήταν στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI και μάλιστα δινόταν για το “κεφάλι” του αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων!Η αδερφή του 22χρονου, η 18χρονη Τζομάνα Αμπέντι, στο μεταξύ αποκάλυψε ότι ο αδερφός της αποφάσισε να σκορπίσει το θάνατο σε νεαρά παιδιά γιατί ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς, με θύματα παιδιά, στη Συρία αλλά και για το θάνατο ενός φίλου του σε ρατσιστική επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.