Κι΄όμως περάσαμε στον τελικό της Eurovision

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σας κόπηκε η Ανάσα; Σας κόπηκε. Αλλά δεν χωρούσε καμιά αμφιβολία το τραγούδι Alcohol is Free των Koza – Mostra και του Αγάθωνα, θα περνούσε στον τελικό του Σαββάτου, του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της EUROVISION 2013. 

Η μουσική είναι του Ηλία Κόζα και οι στίχοι του Στάθη Παχίδη. Η ελληνική αποστολή γνώρισε την αποθέωση στην αρένα του σταδίου του Μάλμε στη Σουηδία.

Η Ελλάδα στον β’ ημιτελικό του διαγωνισμού την Πέμπτη, εμφανίστηκε στην ένατη θέση με μία εξαιρετική εμφάνιση, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θεατές.

Εκτός από την Ελλάδα, εννέα ακόμα χώρες εξασφάλισαν τις τελευταίες πολυπόθητες θέσεις για τον τελικό του Σαββάτου και είναι οι εξής:

 

1. Ουγγαρία

2. Αζερμπαϊτζάν

3. Γεωργία

4. Ρουμανία

5. Νορβηγία

6. Ισλανδία

7. Αρμενία

8. Φινλανδία

9. Μάλτα

10. Ελλάδα

 

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά, ενώ υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Β’ Ημιτελικό και τον Τελικό.

Από τον πρώτο ημιτελικό πέρασαν η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία. Μεγάλη ήταν η επικράτηση των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο δεύτερος ημιτελικός μεταδόθηκε live από την ΝΕΤ, σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας από την ERT High Definition, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.