ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΤ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

σχόλιο του Νίκου Φιλιόπουλου

Το 1975 το Νοέμβριο, οι ΕΡΤ έκανε διαγωνισμό για προσλήψεις προσωπικού. Ανάμεσα σε αυτούς που προσέλαβε τότε η ΕΡΤ ήμουν κι εγώ. (Δεν μπήκα με πολιτικό μέσοναλλά μπήκα με μέσον, ιδιωτικό). Πέρασαν 30 χρόνια, πολύ καλά χρόνια, και ήρθε ο καιρός να πάρω σύνταξη. Μου έρχονται στο μυαλό, σαν κινηματογραφική ταινία, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασα στην ΕΡΤ και όλα τα μέρη που μπόρεσα να πάω και που δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω, όπως δεν μπορεί κανένας απλός άνθρωπος να πάει, αν δεν ήμουν στην ΕΡΤ. Σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, στο προεδρικό μέγαρο για συνεντεύξεις η για δεξιώσεις σε ξένους αρχηγούς κρατών, στο μέγαρο Μαξίμου, στο Ζάππειο σε συνεντεύξεις τύπου, σε σπίτια σημαντικών ανθρώπων και δεν εννοώ πολιτικούς, ( Διδώ Σωτηρίου, Γιάννης Ρίτσος, Σοφία Μινέϊκο, συνεργάστηκα με αξιόλογους ανθρώπους Φρέντυ Γερμανό, Μαρία Ρεζάν κ.ο.κ.).

Το 1990 ο τότε πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης έλεγε δημόσια ότι η ΕΡΤ χρωστάει τόσα χρήματα όσα χρειάζονται για να χτιστεί ένα νοσοκομείο. ΨΕΜΑΤΑ και ξέρετε γιατί; Γιατί έπρεπε να υποστηριχτούν τα νέα τότε ιδιωτικά κανάλια. Όπως κι έγινε. Απλά θα πω μόνο ότι το 1989 η ΕΡΤ χρώσταγε 200 εκατ. Δραχμές, χωρίς τα κόμματα να έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους στην ΕΡΤ για την προεκλογική περίοδο την τότε που εκλογές είχαμε κάθε τρεις μήνες.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις κατά καιρούς μας έλεγαν, όχι επίσημα με φήμες, ότι η ΕΡΤ θα πωληθεί ολόκληρη η μέρος αυτής. Ξέρουμε όμως όλοι ότι την ΕΡΤ την έχουν εκμεταλευτεί όλες οι κυβερνήσεις και έχουν βολευτεί πολλοί βουλευτές και άλλοι παράγοντες, διορίζοντας κατά καιρούς ανθρώπους εις βάρος της ΕΡΤ. Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Την ΕΡΤ την είχαν και την έχουν ανάγκη όλοι, πολιτικοί, πολιτευτές που τάζουν σε όλες και σε όλους, τοπική αυτοδιοίκηση και κόσμος. Και έτσι πρέπει να είναι γιατί η δημόσια τ/ο καλύπτει ανάγκες και θέματα που κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν θα καλύψει ποτέ γιατί δεν θα έχει κέρδος. Η δημόσια τ/ο ανήκει σε όλους μας και πρέπει να διατηρηθεί αλλά και πρέπει να γίνει και ανεξάρτητη. Το προσωπικό της ΕΡΤ έχει δυνατότητες και πείρα που δεν έχει κανένα άλλο κανάλι. Να μην ξεχάσουμε εδώ να πούμε ότι τα ιδιωτικά κανάλια το 1989, τα έφτιαξαν υπάλληλοι της ΕΡΤ και που τα ιδιωτικά κανάλια πλήρωσαν τότε για να τους πάρουν.  Όλος ο κόσμος πρέπει να υποστηρίξει την δημόσια τ/ο γιατί του ανήκει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.