Έφυγε ο Φώτης Πολυμέρης

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Φώτης Πολυμέρης έφυγε για εκείνο το ταξίδι προς την αιωνιότητα, χθες σε ηλικία 93 ετών. Η φωνή του ελαφρού τραγουδιού σίγησε, μα θα είναι ζωντανή για πάντα στις καρδιές μας.

Ο Φώτης Πολυμέρης ήταν ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς και ερμηνευτές του ελαφρού τραγουδιού ο οποίος ερμήνευσε τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή τους, με κορυφαίο το “Άστα τα μαλάκια σου.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1920.  Το πραγματικό του όνομα είναι Φώτιος Παλημέρης. Έγραψε τους στίχους και τη μουσικη σε πάνω απο 100 τραγούδια. Το 1935 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο αφού πρώτα νίκησε σε διαγωνισμούς τραγουδιού της εποχής. Έκανε μεγάλη καριέρα ηχογραφώντας πάνω από 200 τραγούδια και είναι απο τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του ελαφρού τραγουδιού. Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους δημιουργούς και τραγουδιστές της εποχής του καθώς και με ρεμπέτες όπως τους Τσιτσάνη, Μητσάκη, Παπαιωάννου, Βαμβακάρη και άλλους. Τραγούδια του ακούστηκαν σε ταινίες του ελληνικού σινεμά , όπως Ένας χαρούμενος αλήτης (ταινία Έλα στο θείο 1950), Άστα τα μαλλάκια σου (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν 1951), Θα γυρίσει κι ο τροχός (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν 1951). Το 2004 έγραψε και την αυτοβιογραφία του, “Των Αναμνήσεων η Λιτανεία”


 

{youtube}7ui0q_zE49g{/youtube}

 

 

{youtube}89zwg6fs37M{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.