Ζωντανεύει ξανά το Δημοτικό θέατρο Πειραιά

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την επαναλειτουργία, στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, του Δημοτικού Θεάτρου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Οπως είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, «η ανάδοχος εταιρεία που ανέλαβε την αποκατάσταση του Θεάτρου φρόντισε να αναδείξει τους χώρους και τα εικαστικά του στοιχεία, παντρεύοντάς τα με τα πιο υπερσύγχρονα τεχνολογικά, φωτιστικά και ηχητικά μέσα, ώστε να μπορούμε σήμερα να είμαστε περήφανοι που ένα τέτοιο κτίριο κοσμεί τη πόλης μας και θα μπορεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φιλοξενήσει θεατρικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις μεγάλου βεληνεκούς».

Υπογράμμισε, επίσης, πως «η σημερινή μορφή του Δημοτικού Θεάτρου απαιτεί τη στελέχωση από προσωπικό που θα διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις τόσο σε καλλιτεχνικά θέματα, όσο και σε θέματα διαχείρισης μεγάλης χωρητικότητας εγκαταστάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο, το Θέατρο θα αποτελέσει ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζει τον προγραμματισμό υψηλού επιπέδου θεατρικών, μουσικών, χορευτικών, λυρικών, πολιτιστικών και συνεδριακών εκδηλώσεων.

«Το Δημοτικό Θέατρο θα μεθοδεύσει Καλλιτεχνικό άνοιγμα προς τις Μεσογειακές χώρες και θα καταστεί πνευματικός πόλος της ευρύτερης περιοχής και Μεσογειακό Κέντρο Πολιτισμού, ένα Θέατρο της Μεσογείου, το οποίο θα στηρίζει μεγάλες εκδηλώσεις» τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκατάσταση του πανέμορφου νεοκλασικού κτιρίου από τους σεισμούς του 1981 και του 1999 εντάχθηκε το 2006 στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσής του είχε οριστεί για τον Ιανουάριο του 2010. Εκτοτε δόθηκαν τέσσερις παρατάσεις, που οδήγησαν στις εκτιμήσεις για τελική παράδοση του έργου τον Φεβρουάριο του 2012. Το κόστος ανακαίνισης του θεάτρου ανέρχεται σε σχεδόν 40.000.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ. Το έργο έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.