Κύπρος: «Πέφτουν» αύριο οι υπογραφές με Noble, Delek και Avner

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης με τις εταιρείες Noble, Delek και Avner, που εμπλέκονται στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, θα προχωρήσει αύριο η κυβέρνηση για την κατασκευή τερματικού σταθμού στο Βασιλικό.

Στο μεταξύ, στέλεχος της Noble Energy αποκάλυψε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει σημαντική μηχανολογική μελέτη για την περιοχή Βασιλικού, σε τοποθεσία που έχει προσδιορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία για την κατασκευή τερματικού, με δυνατότητα για τουλάχιστον τρία τρένα υγροποίησης.

Έχει διαπιστωθεί, είπε, η καταλληλότητα του χώρου για παγκοσμίου επιπέδου τερματικό για εξαγωγές.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, πρόσθεσε, πέρα από την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της, αποκτά τη δυνατότητα εξαγωγών περίπου πέντε εκατομμυρίων τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Noble εκτιμάται ότι για κάθε επιστημονική θέση στο τερματικό υγροποίησης, θα δημιουργηθούν άλλες τέσσερις υποστηρικτικές.

Σε πρώτο στάδιο, αυτό συνεπάγεται την δημιουργία 8.000 θέσεων εργασίας.

Η Noble Energy στέλνει το μήνυμα ότι η ανακάλυψη φυσικού αερίου δημιουργεί προοπτικές για πιο σταθερό και ευοίωνο μέλλον για την Κύπρο και τον λαό της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.