Παρίσι: Κατηγορία θανάσιμης βίας χωρίς πρόθεση για τον ύποπτο της δολοφονίας του ακτιβιστή

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κατηγορίες για σκόπιμη άσκηση βίας που οδήγησε στο θάνατο, χωρίς όμως να υπάρχει τέτοια πρόθεση, απαγγέλθηκαν εις βάρος του βασικού υπόπτου στην έρευνα για το θάνατο ενός ακτιβιστή της άκρας αριστεράς, που έχασε τη ζωή του έπειτα από συμπλοκή στο Παρίσι, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο ανακριτής δεν κράτησε το χαρακτηρισμό ανθρωποκτονία από πρόθεση που είχε επιλέξει η εισαγγελία κατά την έναρξη της δικαστικής ανάκρισης.

Ο δικαστής εκτίμησε, με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, πως ο ύποπτος Εστεμπάν Μ., ένας σκίνχεντ 20 ετών, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ακτιβιστή της άκρας αριστεράς Κλεμάν Μερίκ, 18 ετών.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολάν είχε εκτιμήσει νωρίτερα σήμερα πως τρία στοιχεία τεκμηριώνουν το χαρακτηρισμό της “πρόθεσης για ανθρωποκτονία”: η δύναμη και η βιαιότητα των χτυπημάτων που υπέστη ο νεαρός άνδρας, οι υποψίες για χρήση σιδερογροθιάς και η αιτία θανάτου του Κλεμάν Μερίκ, που οφειλόταν στα πολλά χτυπήματα και όχι στην πτώση που ακολούθησε τα χτυπήματα αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Ο Εστεμπάν Μ. και τα τέσσερα άλλα πρόσωπα που εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων και μία νεαρή, παραδέχθηκαν πως είναι υποστηρικτές του γαλλικού ακροδεξιού κινήματος Τρίτος Δρόμος.

Η εισαγγελία ανανέωσε την προσωρινή κράτηση των τεσσάρων ανδρών και έθεσε υπό δικαστικό έλεγχο τη νεαρή που ονομάζεται Κάτια.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να «κομματιάσει» νεοναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις στην Γαλλία επανέλαβε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν-Μαρκ Ερό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.