Θεατρικοί συγγραφείς και Ευρωπαίοι καλλιτέχνες ζητούν το άνοιγμα της ΕΡΤ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και το άνοιγμά της ζητούν με επιστολή τους που δημοσιεύθηκε στον ευρωπαϊκό Τύπο 85 Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς, Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες. Χαρακτηρίζουν την ενέργεια αντισυνταγματική και χαιρετίζουν πράξεις αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Η εκδοχή της επιστολής που δημοσιεύθηκε στην Ιντιπέντεντ της Κυριακής στη Βρετανία, μετά την αρχική δημοσίευσή της στη γαλλική Λ’ Ουμανιτέ, αναφέρει ότι «το κλείσιμο της ελληνικής εθνικής τηλεόρασης και η επιβολή σιγής στους σταθμούς του δημοσίου ραδιοφώνου αντηχεί τις ημέρες της στρατιωτικής χούντας».

Γίνεται λόγος για παραβίαση της δημοκρατίας και για βύθιση της Ελλάδας στο πιο επικίνδυνο είδος φασισμού. «Δεν έχει προηγούμενο σε καμία πολιτισμένη χώρα και όχι μόνο επιτίθεται στο θεμελιώδες δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά επίσης βλάπτει ανεπανόρθωτα την καλλιτεχνική παραγωγή», λένε οι συνυπογράφοντες και προσθέτουν πως τα μοναδικής αξίας αρχεία της ΕΡΤ που συντηρούν τις μνήμες της μεταπολεμικής περιόδου κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα.

Την επιστολή που δημοσιεύθηκε στη Βρετανία υπογράφουν η Ελληνίδα θεατρική συγγραφέας του Λονδίνου Νίνα Ράπη, ο Βρετανός συνάδελφός της Έντουαρντ Μποντ, η γνωστή Βρετανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν και οι υπόλοιποι 82 συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.