ΕΡΤ: Ταχυδρομικώς τα πρώτα ειδοποιητήρια απόλυσης

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έγγραφο με αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, το οποίο φέρει

αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία 17 Ιουνίου παραλαμβάνουν από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Δείτε το έγγραφο εδώ.jpg

 

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ανώνυμη εταιρεία ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί και έχει οριστεί ειδικός διαχειριστής ο οποίος και ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «η σύμβαση εργασίας ή έργου σας, έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013. Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε θα σας καταβληθούν αποδοχές δυο μηνών».

 

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι «μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας και για τα οποία είστε υπεύθυνος-η στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξη τους».

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ Παναγιώτης Καλφαγιάννης η τελευταία εξέλιξη είναι εντελώς παράλογη καθώς ενημερώνει μεν τους εργαζόμενους ότι έχουν απολυθεί, αλλά εκείνοι δεν έχουν υπογράψει τις απολύσεις τους. Ταυτόχρονα τους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. «Ακόμα και αν το έκαναν επίτηδες δεν θα μπορούσαν να το κάνουν χειρότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλφαγιάννης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.