Μπέζος- Φιλιππίδης- Λαζόπουλος «χτυπούν» στο Εθνικό!

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα… χαρτιά του άνοιξε νωρίτερα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εξήγησε ότι κινήθηκε με βάση τις εμπειρίες που αποκόμισε στο πλευρό του Νίκου Κούρκουλου ως αναπληρωτής διευθυντής και προχώρησε στην παρουσίαση του ρεπερτορίου.

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Έτσι τη νέα καλλιτεχνική περίοδο θα δούμε σε επανάληψη την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και το «Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», το «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού σε δραματουργική προσαρμογή-σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου και οι «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Ανάμεσα στις νέες παραγωγές που θα παρουσιαστούν είναι ο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον ίδιο και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία του –νέου- Δημήτρη Καραντζά με την Ξένια Καλογεροπούλου, «Η τρελή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιρωντού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την Άννα Παναγιωτοπούλου.

Επιπλέον, στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη-ΡΕΞ θα παρουσιαστεί μία παράσταση-αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο. Πρόκειται για την «Γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιανού.

Τέλος, στο Εθνικό Θέατρο θα «χτυπήσουν» και ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον Λάκη Λαζόπουλο. Συγκεκριμένα, ο πρώτος θα σκηνοθετήσει το νέο έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με τίτλο «Κέικ», ενώ στη συνέχεια θα έρθει ο Λάκης με το «Τω αγνώστω τραγουδώ» που θα το σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.