Κατερρευσε τοιχος της Πομπηίας απο τις βροχοπτώσεις…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Ιταλία προκάλεσαν την πτώση ενός τοίχου στην αρχαία πόλη της Πομπηίας,

ένα από τα τελευταία περιστατικά που σχετίζονται με τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Ιταλίας.Ο τοίχος στην Κήπο του Σεβήρου υπέστη μερική κατάρρευση μετά από μέρες έντονων βροχοπτώσεων στη νότια Ιταλία, όπως δήλωσε υπεύθυνος του χώρου την Τετάρτη.
Η περιοχή αποκλείστηκε για τους επισκέπτες αμέσως ενώ η ανακάλυψη έγινε από το προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου.
Ο Κήπος του Σεβήρου, αποτελεί μέρος του Great Pompeii Project, ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και την ιταλική κυβέρνηση για την προστασία της περιοχής.
Το περιστατικό στον Κήπο του Σεβήρου είναι το τελευταίο σε μια σειρά καταρρεύσεων στην Πομπηία που καταστράφηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη το 79 μ.Χ., την ώρα που οι ιταλικές αρχές έχουν επικριθεί έντονα για την εξαιρετικά αργή εφαρμογή των μέτρων αποκατάστασης.
Μάλιστα, το 2013, η UNESCO απείλησε να καταργήσει την Πομπηία από τον διάσημο κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αν δεν λαμβάνονταν άμεσα μέτρα για την σωτηρία του αρχαιολογικού χώρου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.