Ο Αλεξάντερ Πέιν στην Πάτμο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn
του Γιάννη Ζουμπουλάκη
Ο Αλεξάντερ Πέιν, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ταινιών όπως το «Σχετικά με το Σμιντ», «Οι απόγονοι» και «Πλαγίως», δις τιμημένος με Οσκαρ σεναρίου, θα βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να τιμήσει το φεστιβάλ κινηματογράφου της Πάτμου που εφέτος κλείνει τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.
Μαζί με τον Πέιν θα έρθει ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ, στενός συνεργάτης του Πέιν σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας του, «Nebraska», που διακρίθηκε πριν από λίγο καιρό στο φεστιβάλ των Καννών. Ωστόσο, η «Nebraska» δεν θα κάνει την πρεμιέρα της στην Πάτμο καθώς όλα δείχνουν ότι θα πρωτοπροβληθεί στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που έχει τιμήσει τον Πέιν προβάλλοντας πολλές ταινίες του.
Η παρουσίαση του προγράμματος του τρίτου φεστιβάλ Πάτμου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης. Οπως ανακοινώθηκε, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν πολλές ταινίες ανεξάρτητου χαρακτήρα αλλά και πανελλήνιες πρεμιέρες ταινιών όπως το «California Solo» του Μάρσαλ Λιούι, η «Αrcadia» της Ολίβια Σίλβερ και το «Waiting for the sea» του  Bakhtyar Khudojnazarov μια ταινία συμπαραγωγής Γερμανίας/ Ρωσίας/ Νελγίου/ Γαλλίας και Καζακστάν στην οποία συμμετέχει και ο έλληνας παραγωγός Θανάσης Καραθάνος που θα επισκεφτεί επίσης το φεστιβάλ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.