Προκήρυξη για 500 θέσεις στη Δημόσια Τηλεόραση

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τους εκπροσώπους της EBU θα συναντηθούν σήμερα ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής και ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης. Το βασικό θέμα συζήτησης των δύο πλευρών θα είναι η λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα, δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων έχουν προσφερθεί να παράσχουν τεχνική υποστήριξη. Με τον διαχειριστή, δε, της πρώην ΕΡΤ θα εξετάσουν και το τι μέλλει γενέσθαι με τις συμβάσεις προγραμμάτων που έχει υπογράψει η εταιρεία και δεν βγαίνουν στον αέρα.

Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για την κάλυψη 2.000 θέσεων στο μεταβατικό σχήμα της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προσωρινά στον μεταβατικό φορέα θα χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη. Ωστόσο, επειδή τα συγκεκριμένα κτίρια είναι μικρά, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν το σύνολο των εργαζομένων, με αποτέλεσμα σε πρώτη φάση να προσληφθούν μόλις 500 άτομα. Οι υπόλοιποι 1.500 θα αναλάβουν υπηρεσία μόλις ολοκληρωθεί η μετακόμιση πίσω στην Αγία Παρασκευή.

Η προκήρυξη θα αφορά υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και ηλεκτρονικά, ενώ για την εξέταση των φακέλων θα σχηματιστεί ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή και στελεχών της ΕΡΤ. Οσοι επιλεγούν, θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες για άμεση εκπομπή προγράμματος. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ωστόσο, δεν προβλέπεται η πρόσληψη δημοσιογράφων με τη μορφή των εξωτερικών συνεργατών ή η συνεργασία με υπαλλήλους της τηλεόρασης της Βουλής.

Παράλληλα με τον ενδιάμεσο φορέα, φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός και της επομένης ημέρας με τις πρώτες επαφές για τη στελέχωση της ΝΕΡΙΤ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να προαλείφονται για τη σύνθεση του καθοριστικού για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης εποπτικού συμβουλίου. Πάντως οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να παράγουν πρόγραμμα και ισχυρίζονται πως δεν εμποδίζουν καμία διαδικασία παράδοσης – παραλαβής. Αρνούνται, όμως, να αποχωρήσουν από το Ραδιομέγαρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.