Καλαμάτα: «Οχι» στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής για την 4η Αυγούστου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι και στην Καλαμάτα» υπογραμμίζει η αντιφασιστική κίνηση της πόλης, απαντώντας στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να οργανώσει πανελλήνιο φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στις 3 και 4 Αυγούστου, στην επέτειο δηλαδή της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Ιω. Μεταξά. Το Σάββατο 20 Ιουλίου στην Καλαμάτα διοργανώνεται πανελλήνιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Η αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας καλεί τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο της πόλης να ανακαλέσουν την απόφασή τους για διεξαγωγή του φασιστικού φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση του φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η ΧΑ προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι “παρεξηγημένες προσωπικότητες”. Οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που τον Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί.

»Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο Χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού».

Η αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας επισημαίνει: «Απαιτούμε από τις αρχές που χορήγησαν άδεια στο νεοναζιστικό μόρφωμα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και δεν μπορούν να αρνηθούν, να ανακαλέσουν την απόφασή τους.

» Οσα λέει (και κάνει) η Χρυσή Αυγή δεν συνιστούν απόψεις, αλλά εκφράσεις μίσους που πλήττουν τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες. Μπορεί να θεωρηθεί “άποψη” το ότι οι μετανάστες είναι “υπάνθρωποι”; ότι το Ολοκαύτωμα είναι μύθος; ή οι δηλώσεις του Κουκούτση ότι “θα σας λιώσουμε”; Είναι άποψη η φυσική εξόντωση του διαφορετικού; Όχι βέβαια, είναι ανατριχιαστικές εκφράσεις φυλετικού μίσους και μισσαλοδοξίας που πλήττουν ευθέως τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες.

» Είναι αδιανόητο ο Δήμος να ανέχεται την πραγματοποίηση ενός τέτοιου φεστιβάλ. Η ανοχή έναντι του Χίτλερ (που και αυτός με εκλογές ήρθε στην εξουσία) ήταν ολέθρια, οδήγησε στο έγκλημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής θηριωδίας στο Ολοκαύτωμα και σε 600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ νεκρούς.

» Καμία ανοχή, λοιπόν, στο φασισμό και το νεοναζισμό. Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απαιτούμε από το Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας να ανακαλέσουν την απόφασή τους τώρα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση του φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής.

»Καλούμε το λαό της πόλης και του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις».

Η πανελλαδική κινητοποίηση του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.