Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση».

 

Το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ έγινε την προηγούμενη εβδομάδα δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τον εισηγητή του συγκυβερνώντος κόμματος Γ. Ντόλιο να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για τη διάταξη που αφορά την μεταβατική περίοδο. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα άλλα κόμματα.

Το κλίμα είναι φορτισμένο εξαιτίας της απόσυρσης του άρθρου 108 για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το πολυνομοσχέδιο, μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής σκοπεύει να επαναφέρει τη ρύθμιση με κάποιες βελτιώσεις σε επόμενο νομοσχέδιο, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι την κατηγορούν για δείγματα αναξιοπιστίας και διαμηνύουν ότι θα επανέλθουν μετά τα όποια δεδομένα φέρει η κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.