Μανιακός με την ταχύτητα ο οδηγός που έτρεχε με 190 χλμ – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η συγκλονιστική στιγμή του εκτροχιασμού της μοιραίας αμαξοστοιχίας την Τετάρτη, στην Γαλικία της Ισπανίας, που στοίχισε την ζωή σε 80 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας. Ο οδηγός -που φέρεται να είχε μανία με την ταχύτητα-τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακριθεί από την αστυνομία.

 

Μανιακός με την ταχύτητα ο οδηγός που έτρεχε με 190 χλμ – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Στο σοκαριστικό βίντεο, φαίνεται η αμαξοστοιχία να εκτροχιάζεται σε μια στροφή, έχοντας αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Ένα βαγόνι διαλύεται και άλλο εκτοξεύεται σε ύψωμα πάνω από τις γραμμές.

Το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του εκτροχιασμού του τρένου στην Ισπανία


{youtube}ln1BkUcWF-Q{/youtube}

Ο Χούλιο Γκόμεθ-Πομάρ Ροντρίγκεθ, πρόεδρος της εταιρείας Renfe, στην οποία ανήκε το τρένο, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπήρχε κανένα λειτουργικό πρόβλημα στην αμαξοστοιχία, η οποία είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο».

Παρότι τα αίτια της χειρότερης σιδηροδρομικής τραγωδίας των τελευταίων 70 ετών που έχει βυθίσει σε βαρύ πένθος την Ισπανία δεν έχουν εξακριβωθεί επισήμως, ο ισπανικός τύπος κάνει εκτενείς αναφορές στην υπερβολική ταχύτητα- υπερδιπλάσια της επιτρεπόμενης- που ανέπτυξε η αμαξοστοιχία σε μια δύσκολη στροφή όπου το όριο ήταν 80 χλμ. την ώρα.

Ο μηχανοδηγός που έτρεχε με 190 χλμ και… καμάρωνε στο Facebook

Ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας επέζησε με ελαφρά τραύματα και έχει τεθεί υπό κράτηση. Ο δικαστής διέταξε την αστυνομία να ανακρίνει τον οδηγό που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο και αναμένεται να ανακριθεί ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη.

Ο 52χρονος Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν παραδέχτηκε ότι έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων σε μια στροφή όπου το όριο ταχύτητας είναι τα 80 χιλιόμετρα και όπως ήταν αναμενόμενο δεν πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Εl Pais”, λίγο μετά το δυστύχημα και όντας εγκλωβισμένος μέσα στο θάλαμο ελέγχου, φώναζε «είμαστε άνθρωποι, είμαστε άνθρωποι», χωρίς να έχει ακόμη αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας. Σε επικοινωνία που είχε μέσω ασυρμάτου με τον σταθμό φέρεται να εξέφρασε την ελπίδα του να μην υπάρχουν νεκροί, λέγοντας «δεν θα το αντέξω»…

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στον ισπανικό Τύπο, ο Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο, ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του Alvia 151, ήταν μανιακός με τις υψηλές ταχύτητες και μάλιστα το δήλωνε και ο ίδιος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σε εικόνα που έχει αναρτήσει τον περασμένο Μάρτιο φαίνεται το κοντέρ του τρένου που οδηγεί ο ίδιος να έχει τερματίσει. Μάλιστα, κάτω από αυτό το ντοκουμέντο, ο μηχανοδηγός συζητά και αστειεύεται με τους φίλους του, περήφανος για το επίτευγμά του να οδηγεί ένα τρένο… στα κόκκινα.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που έχει στο Facebook με ένα φίλο του ο οποίος του λέει:

– Φίλε, σταμάταααα

– Είμαι στο όριο. Δεν μπορώ να τρέξω πιο πολύ, γιατί θα μου κόψουν πρόστιμο”

– Γ… το πας με 200!

Σε άλλο σημείο του διαλόγου, μάλιστα, αστειεύεται και για την Τροχαία και γράφει χαριτολογώντας:

«Τι πλάκα θα είχε να είμαι παράλληλα με την αστυνομία και να την προσπεράσω σπάζοντας τα ραντάρ της. Χαχαχα, μικρό πρόστιμο για την Ισπανική Eταιρεία Σιδηροδρόμων».

Το τρένο που μετέφερε 218 επιβάτες και 4 εργαζόμενους της εταιρείας σιδηροδρόμων, εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μαδρίτη στο Φερόλ και εκτροχιάστηκε σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων έξω από την πρωτεύουσα της Γαλικίας, το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

Εκτός από του 80 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, άλλοι 95 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Από αυτούς, οι 36 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται Βρετανοί και Αμερικανοί πολίτες.

Συλλυπητήρια από Χουάν Κάρλος και Ομπάμα

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του Σοφία, επισκέφθηκε την Πέμπτη τους τραυματίες στο νοσοκομείο του Σαντιάγο.

«Όλος ο ισπανικός λαός συμπάσχει με τους συγγενείς των θανόντων» δήλωσε ο Χουάν Κάρλος, επαινώντας το πνεύμα αλληλεγγύης που επέδειξαν οι διασώστες και όσοι έσπευσαν να δώσουν αίμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε τη θλίψη του για το πολύνεκρο δυστύχημα και προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στην Ισπανία. “Η Μισέλ και εγώ είμαστε σοκαρισμένοι από τον τραγικό εκτροχιασμό του τρένου” σημειώνει στο συλλυπητήριο ανακοινωθέν του ο Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας ότι είναι “έτοιμος να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια” στις ισπανικές αρχές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στην ισπανική κυβέρνηση και τους διασώστες που ανέλαβαν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους και να τους φροντίσουν.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τις οικογένειες των θυμάτων απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.