Μνημόνια και Μνημόνια αφού Λεφτά υπάρχουν;;;

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

σχόλιο του Νίκου Φιλιόπουλου

Στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, μας δούλεψε η τότε πολιτική ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το λεφτά υπάρχουν. Βέβαια, φταίμε κι εμείς γιατί δεν ζητήσαμε διευκρινήσεις, τι εννοούσε δηλαδή ο κύριος Παπανδρέου με το λεφτά υπάρχουν. Εκείνος είχε κι έχει δίκιο, εμείς δεν καταλάβαμε ότι με την φράση αυτή εννοούσε τους τραπεζίτες. Έτσι ο άνθρωπος είναι εντάξει με τον εαυτό του και την αλήθεια.

Τον Μάϊο λοιπόν του 2010, με χρέος της χώρας το 120% του ΑΕΠ, μας έβαλε στο μνημόνιο Νο 1 για να μας σώσει. Ο επόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Σαμαράς, χτυπιότανε στα κανάλια κάθε μέρα για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Έγιναν λοιπόν εκλογές και την εξουσία ανέλαβε ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγορούσε τον προηγούμενο πρωθυπουργό για την πολιτική λιτότητας που εφάρμοζε εναντίον του λαού. Αφού λοιπόν έγινε πρωθυπουργός ο κύριος Σαμαράς, έφτασε σε σημείο να κάνει χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική από τον προκάτοχό του. Πες τε μου τώρα όλοι εσείς που μπορεί να διαβάσετε αυτές τις αράδες, σε ποιόν πολιτικό και ποιάν πολιτική να πιστέψει κανείς; Δημοκρατία σου λέει ο άλλος. Δημοκρατία είναι ρε κύριε να πηγαίνει φυλακή κάποιος που έκλεψε για να φάει και να μένει ατιμώρητος αυτός που έχει καταστρέψει έναν ολόκληρο λαό; Η να μένει ατιμώρητος αυτός που έκλεψε τα χρήματα του Ελληνικού λαού;

Δεν γράφω άλλα γιατί αρχίζω και τα παίρνω, να μην μου συμβεί και τίποτα νέος άνθρωπος. (τρόπος του λέγειν).

Θα τελειώσω με μια απορία που έχω και δεν μου την έχει λύσει κανείς μέχρι τώρα. Το 2010 μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης για να μας σώσουν με χρέος 120% του ΑΕΠ. Απ’ ότι διαβάζουμε τώρα, μας δανείζουν για να σωθούμε και να βρεθούμε το 2022 με χρέος 120% του ΑΕΠ. Κατάλαβε κανείς τίποτα; Σας ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.