Εκρήξεις σε μονάδα προπανίου στη Φλόριντα – Τραυματίες και αγνοούμενοι

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις προπανίου στην Φλόριντα με συνέπεια να τραυματιστούν τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι, ενώ 15 αγνοούνται.

Ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας, Τζον Χάρελ, ανέφερε στο CNN ότι επτά άτομα έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ 15 εργαζόμενοι αγνοούνται. Ολοι οι τραυματίες είναι εργαζόμενοι της μονάδας, ενώ δεν διαπιστώθηκαν τραυματισμοί από την γύρω περιοχή.

Ο Χάρελ τόνισε ότι την ώρα που σημειώθηκαν οι εκρήξεις στη μονάδα εργαζόταν το προσωπικό της νυχτερινής βάρδιας, ενώ ανατινάχθηκε μέχρι και η οροφή του κτηρίου. Επεσήμανε, δε, ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στη μονάδα υπήρχαν 53.000 κύλινδροι προπανίου.

Ο δήμαρχος της πόλης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αγνοούνται μεταξύ 10 και 15 από τους περίπου 24 εργαζομένους που βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στη μονάδα.

Παράλληλα, οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι όσοι κάτοικοι διέμεναν σε ακτίνα 1,6 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο, εγκατέλειψαν της εστίες τους.

«Ακούσαμε περίπου εκατό, μπορεί και περισσότερες εκρήξεις, υπήρχαν εκατοντάδες δοχεία προπανίου» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο δίκτυο ABC.

«Ηταν σαν να έσκαγαν βόμβες», δήλωσε στο Wesh, μία άλλη κάτοικος της περιοχής.

Οι εκρήξεις στις δεξαμενές προπανίου στο Blue Rhino στο Ταβάρες της κομητείας Λέικ, άρχισαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα), ενώ τα αίτια παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.