Οριστική διαγραφή Σίμου Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτός ΕΣΗΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αφού κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως για «αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά, κατ’ εξακολούθηση» και του επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ με ψήφους 4 έναντι 1 – η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή ενός μηνός.

Το Συμβούλιο στις 13.6.2013 είχε αποφασίσει την άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης τονίζοντας ότι «ο κ. Κεδίκογλου, που ανέλαβε πριν από ένα χρόνο τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αναπληρωτή υπουργού, υπεύθυνου για θέματα ΜΜΕ, εκώφευσε, αποφεύγοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις για περιορισμό αν όχι εξάλειψη των αρνητικών φαινομένων που καταγγέλονταν από το Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, κάτι που ήταν και καθήκον του από την κυβερνητική θέση που κατείχε. Αντίθετα, όπως καταγγέλεται, θεώρησε ευκαιρία για διορισμούς “από το παράθυρο” φιλικών του ατόμων, αλλά και συγγενών, κουμπάρων, φίλων και πολιτικών στελεχών, που προωθούνταν και από άλλους κυβερνητικούς παράγοντες. Αφού λοιπόν αυτή ήταν η αρνητική πρακτική του, ανακοίνωσε αιφνίδια το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις όλων των εργαζομένων».

Εν τω μεταξύ καταλογίζει στον κ. Κεδίκογλου ότι «επανειλημμένα έχει κατά το παρελθόν προβεί σε απαράδεκτες απαξιωτικές δηλώσεις για την νόμιμη Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ».

Ο μάρτυρας του κ. Κεδίκογλου, καθηγητής κ. Φίλιππος Σπυρόπουλος, κατέθεσε, μεταξύ άλλων ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «εξέφρασε πολιτικό λόγο, ο οποίος δεν μπορεί να είναι έκφραση όλης της αλήθειας. Ως υφυπουργός και βουλευτής, δεν μπορεί να επιδεικνύει αλληλεγγύη σε κανέναν κλάδο επαγγελματικό, ούτε καν στον κλάδο, από τον οποίο προέρχεται. Οφείλει να ασκεί πολιτική, ανάλογα με τις απόψεις του με γνώμονα το γενικό συμφέρον».

Στο απολογητικό υπόμνημά του ο κ. Κεδίκογλου, ανέφερε ότι «το ΠΠΣ, κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους κανόνα σεβασμού των δικαιωμάτων, τήρησης αμερόληπτης και δίκαιης διαδικασίας για τον διωκόμενο, με παραπέμπει ενώπιον του με ένα κατηγορητήριο έμπλεο μεροληπτικότητας, αοριστίας, συκοφαντικό και ψευδές».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.