Ενοπλος κρατά ομήρους στο δημαρχείο που θα επισκεφθεί η Μέρκελ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενοπλος κρατά από το πρωί της Δευτέρας ομήρους υπαλλήλους του δημαρχείου του Ινγκολσταντ στη Βαυαρία, όπου η Αγκελα Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί εντός της ημέρας.

Οπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, η περιοχή γύρω από το δημαρχείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, καθώς οι Αρχές επιδιώκουν να δώσουν τέλος στην κατάσταση πριν την άφιξη της Καγκελαρίου.

Ο ένοπλος μπήκε στο δημαρχείο λίγο μετά τις 9 το πρωί και άμεσα πήρε ομάδα υπαλλήλων ως ομήρους, χωρίς να είναι σαφής ο αριθμός τους. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στα ΜΜΕ ότι «έχει έναν αριθμό ατόμων υπό το έλεός του». Ο ένοπλος δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει διατυπώσει αιτήματα.

Οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας επιχειρούν στο σημείο, σε μία προσπάθεια να τελειώσει αναίμακτα η ομηρία. Πλην του ενόπλου και των ομήρων το κτίριο έχει εκκενωθεί και ο δήμαρχος είναι ασφαλής, κατά τον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο.

Η Μέρκελ ήταν προγραμματισμένο να φτάσει αργότερα στην βαυαρική πόλη, στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας. Μάλιστα, στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το δημαρχείο, αλλά δεν είναι σαφές εάν συνδέεται αυτό με την εισβολή του ενόπλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.