Τζιάνι Μοράντι: «Η ανθρωπότητα θα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας  Μιχαλιτσιάνου

Έναν τραγουδιστή που χρόνια πολλά αιχμαλωτίζει με τη φωνή του το κοινό της γειτονικής Ιταλίας αλλά και το παγκόσμιο κοινό θα υποδεχθεί η Αθήνα το φθινόπωρο. Πρόκειται για τον κλασικό  Ιταλό τραγουδιστή Τζιάνι Μοράντι , που μας έρχεται μέσα στον Οκτώβριο για δυο μοναδικές συναυλίες -κατά πάσα πιθανότητα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-  όπου συζητά ο Έλληνας παραγωγός Άκης Ευαγγέλου.

O Τζιάνι Μοράντι ,που προτιμά τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές – πέρσι επισκέφθηκε την μαγευτική Σαντορίνη- έχει μεγάλο τρακ ενόψει των εμφανίσεών του στην Αθήνα .

«Δεν ξέρω, αν θα με γνωρίζει  το αθηναϊκό κοινό» εκμυστηρεύτηκε με την σεμνότητα που τον διακρίνει στον φίλο και συνεργάτη του Άκη Ευαγγέλου, λίγο πριν αποφασιστούν αυτά τα κοντσέρτα.

«Και ποιος ‘Ελληνας δεν έχει σιγομουρμουρίσει το ρομαντικό «La Fisarmonica» του είπε εκείνος και  φαίνεται να τον έπεισε.

Ο Τζιάνι Μοράντι είναι άτομο πολύ χαμηλών τόνων. Προτιμά να τα λέει όλα με τα τραγούδια του παρά να μιλάει  για τον ίδιο. Στην “Avec News» όμως , αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην Ελλάδα που την λατρεύει..

«Ελλάδα: ήλιος, θάλασσα, φοβερές ακρογιαλιές και δειλινά που δεν συναντάς σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Το λέω παντού, όπου βρεθώ και συστήνω σε όλους να πάνε στην χώρα σας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Θα περάσουν αξέχαστα και πάλι θα ξαναγυρίσουν στην Ελλάδα. Είναι ένας παράδεισος» δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που θα εμφανισθεί μπροστά στο αθηναϊκό κοινό.

Αναφερόμενος στην κρίση και στα όσα που περνάει η χώρα μας σχολίασε:

«Η ανθρωπότητα θα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε  όλο τον κόσμο. Καταλαβαίνω πολύ τους Έλληνες κι εμείς στην ίδια φάση βρισκόμαστε. Όμως, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πεθάνει.  Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει  δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά/ μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά  όπως λέει και το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι».

Σε νεαρή ηλικία ο Τζιάνι Μοράντι εργάστηκε ως τσαγκάρης και παράλληλα πουλούσε καραμέλες στον κινηματογράφο του χωριού του.

Λόγω των φωνητικών του ικανοτήτων συμμετείχε σε μια σειρά από μικρές συναυλίες, που οργανώνονταν από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το 1962 έκανε το ντεμπούτο στην Ιταλική μουσική σκηνή και άρχιζε να κερδίζει μια σειρά από διακρίσεις σε δημοφιλή Φεστιβάλ, με κορυφαίο αυτό της Canzonissima το 1969, που τον έφερε ανάμεσα στα πρώτα ονόματα.

Αρχές της 10ετίας του ΄60 υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική RCA Italiana και  καταξιώθηκε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα με το τραγούδι “Fatti Mandare dalla mamma», που τον κράτησε πολύ ψηλά στις καρδιές των θαυμαστών του.

Το 1970, εκπροσώπησε την Ιταλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το ” Occhi di ragazza “. Η καριέρα του σημείωσε  μια πτώση στη δεκαετία του 1970 έως ότου ήρθε η αναγέννηση τη δεκαετία του 1980., που κέρδισε στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1987 με το “Si può τολμούν di più” μαζί με Enrico Ruggeri και Umberto Tozzi , στη δεύτερη θέση το 1995 και το τρίτο το 2000.

Έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια εγγραφές. Τα τραγούδια του ” Στην ginocchio da te “,” Non γιος degno di te “και” SCENDE la Pioggia έχουν γίνει παγκόσμιες επιτυχίες . Του έχουν απονεμηθεί πάρα πολλοί χρυσοί δίσκοι.  Έχει γράψει μια σειρά από αυτοβιογραφικά βιβλία και εμφανίστηκε σε 18 ταινίες. Ως ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, καθώς και  σε δημοφιλή ιταλικά τηλεοπτικά θεάματα.

Επιλέχτηκε  παρουσιαστής του Sanremo Music Festival 2011 και το 2012 μαζί με την Belén Rodriguez και Elisabetta Canalis .

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.