Τι θα δούμε το χειμώνα από το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το έργο «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη», θα έχει την ευκαιρία το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει από τον Οκτώβριο, στη σκηνή του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Το έργο είναι  του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου. Είναι η πρώτη φορά που θα παιχτεί στη σκηνή  η ζωή και το τέλος του Σωκράτη, μέσα από τα μάτια της γυναίκας του, Ξανθίππης.

Το μονόλογο αυτό και συγκεκριμένα το ρόλο της Ξανθίππης, θα τον ερμηνεύσει η Τζένη Καλλέργη.


altΣκηνοθεσία: Γιώργος Ρεμούνδος, θεατρολογική υποστήριξη: Καλλιόπη Γ. Ξυπνητού, σκηνικά – κοστούμια: Πέννυ Αμπλά.

 Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λυκούργου Καλλέργη. Περιλαμβάνει κινηματογραφικά πλάνα με τον ίδιο, στο ρόλο του Σωκράτη.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ».Τον Νοέμβριο του 2013, η στη Κεντρική Σκηνή του θεάτρου θα ανέβει και το έργο  – «Άντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με!», του Αζίζ Νεσίν σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου.

Το έργο αυτό είναι ένας ύμνος στο δικαίωμα του έρωτα, σε κάθε ηλικία.

alt

Σκηνοθεσία: Ελένη Γερασιμίδου, σκηνικά – κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Παίζουν: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

-Από τον Νοέμβριο η παιδική σκηνή θα γεμίσει παιδικές υπάρξεις, μιας και στη σκηνή θα παίζεται «Ο παπουτσωμένος γάτος», του Charles Perrault

Το διάσημο παραμύθι του Charles Perrault, ένα έργο που τονίζει την αυτοεκτίμηση, την πίστη στις ιδέες και στις δυνατότητές μας, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Με παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις, οι μικροί φίλοι του θεάτρου συμμετέχουν ενεργά και βοηθούν τον Παπουτσωμένο Γάτο να εξασφαλίσει μια καλή ζωή στο νέο του αφεντικό.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιώμου, σκηνικά – κοστούμια: Νίκος Ζιώγας


Για το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

Μαίρη Ιγγλέση, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.