Παγκόσμια Ερευνα: Δυστυχέστερη όλων η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό νότο, ευτυχεί ο Βορράς

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το σύννεφο της δυστυχίας που καλύπτει τον ευρωπαϊκό νότο είναι πυκνότερο από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα σύμφωνα με τους κορυφαίους οικονομολόγους που συνέταξαν την Εκθεση της Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2013 (World Happiness Report 2013) για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών. 

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 70η θέση σε σύνολο 156 χωρών, με δείκτη ευτυχίας 5,4 έναντι του 7,7 της Δανίας η οποία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης η Ελλάδα φαίνεται πως βάλλεται πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση ευτυχίας κατά τη διετία 2010-2012.

Μόνο η Αίγυπτος – η οποία δεν βρίσκεται στο τόξο της Ευρωζώνης και κλονίζεται από  πολιτική αναταραχή τα δύο τελευταία χρόνια – κατέγραψε μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα ευτυχίας από τη χώρα μας.

Η ψυχολογία, όπως άλλωστε και τα εισοδήματα των πολιτών βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση εκτός από την Ελλάδα  και σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία.

Στον αντίποδα του δυστυχισμένου Νότου, ευτυχεί ο Βορράς και δη οι σκανδιναβικές χώρες ενώ σημαντική αύξηση στα ποσοστά ευτυχίας κατά την περίοδο 2010 – 2012 καταγράφει η Ανγκόλα,. η Ζιμπάμπουε και η Αλβανία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.