Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Ηρώδειο – «Αυτή η νύχτα (μας) έμεινε»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Μια νύχτα συνώνυμη με μαγεία αφού χιλιάδες αόρατοι κόκκοι αστρόσκονης πλημμύρισαν τον  ουρανό της Ακρόπολης την Τετάρτη το βράδυ καθώς η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την κρυστάλλινη φωνή της (βγαλμένη από σελίδες παραμυθιού) τραγούδησε για 10.000 παιδικές ψυχές… Συνοδοί της ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Κηπουρός και ο Vassilikos αλλά και η Ορχήστρα των Κυκλάδων.
Το Ηρώδειο κατάμεστο από κόσμο που χειροκρότησε την Μεγάλη ερμηνεύτρια αλλά και την προσπάθεια του φορέα «Μαζί για το Παιδί» που παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η κρίση στέκεται όρθιο για να προσφέρει σε 10.000 παιδιά…
Οι νότες κάτω από την Ακρόπολη και ο παλμός που έδινε ο κόσμος, ανταποκρινόμενος της ενέργειας που δεχόταν από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στόλισαν με μαγεία την νύχτα στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα…Όσο σκοτεινά και αν είναι τα πράγματα που μας περιτριγυρίζουν πάντα στην σκηνή θα βρίσκονται άνθρωποι για να δώσουν έναυσμα ελπίδας και ονείρων. Κι όπως όλοι ξέρουμε τα όνειρα είναι βασικό προνόμιο των παιδιών και κανείς δεν είναι σε θέση να τα στερήσει παίρνοντας αποφάσεις δοσίλογου χαρακτήρα.
Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να σβήσει όνειρα και ψυχικές οντότητες.

Η επιλογή των τραγουδιών
Σίγουρα η Αρβανιτάκη και το περιβάλλον της δεν διάλεξαν τυχαία τα συγκεκριμένα τραγούδια για την Συναυλία αφιερωμένη στο Μαζί για το Παιδί….Αλλά τραγούδια μιας εποχής που η Ελλάδα περνούσε δυσκολίες και παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που βιώνουμε. Μα όμως μέσα από την κρίση την τότε διαμάντια γεννήθηκαν που σήμερα αποτελούν πολιτιστική αλλά και πολιτισμική μας συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα ερμήνευσε κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι, του  Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου κ.α


«Πάμε, λοιπόν, ξανά στα θαύματα…»
«Αν μπορούσε να κάνω μια ευχή για τα προβλήματα των παιδιών, αυτή θα ήταν να παρουσιαστεί ένας μάγος που με τη γοητεία, την προσωπικότητα και τις μαγικές του ικανότητες να τα εξαφανίσει.
Ξέρουμε όμως πως μάγος δεν υπάρχει και πως τα προβλήματα των παιδιών είναι πάρα πολλά. Υπάρχει όμως ο μάγος της μουσικής που ταξιδεύει, απαλύνει, συντροφεύει όλες μας τις στιγμές. Υπάρχει κι άλλος ένας καλός μάγος που λέγεται «Μαζί για το Παιδί» κι όταν οι δύο αυτοί μάγοι συναντιούνται μπορούν να κάνουν πολλά μικρά θαύματα…Πάμε, λοιπόν, ξανά στα θαύματα…», δήλωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.