Απεργία πείνας σε απομόνωση για την τραγουδίστρια των Pussy Riot

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ρωσική σωφρονιστική διοίκηση απαγόρευσε σήμερα κάθε επίσκεψη στη Ναντέζντα Τολοκονικόβα, τη φυλακισμένη τραγουδίστρια του συγκροτήματος Pussy Riot που εισήχθη στο νοσοκομείο χθες, κατά την έβδομη ημέρα της απεργίας πείνας της, ανακοίνωσε σήμερα ο σύζυγός της.

“Ο συνταγματάρχης Ολεγκ Κλισκόφ δήλωσε επίσημα ότι αρνείται το δικαίωμα της επίσκεψης στη Νάντια”, τόνισε ο Πιοτρ Βερζιλόφ, ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας. “Αυτό το αιτιολογούν λέγοντας ότι η κατάσταση της υγείας της είναι τόσο άσχημη που δεν μπορεί να μιλήσει με αυτούς που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή της αλλά μόνο με το προσωπικό”, πρόσθεσε λέγοντας ότι και οι τηλεφωνικές κλήσεις απαγορεύονται. Στην πραγματικότητα “έχουμε να μάθουμε νέα της εδώ και 90 ώρες, δεν έχουμε καμιά επαφή”.

Η Τολοκονικόβα, που άρχισε απεργία πείνας την περασμένη Δευτέρα, εισήχθη χθες σε νοσοκομείο των σωφρονιστικών αρχών.

Η δικηγόρος της Ιρίνα Χρούνοβα δήλωσε το Σάββατο “πανικόβλητη” σε συνέντευξη που δημοσίευσε η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaia Gazeta.

“Την τελευταία φορά που μιλήσαμε με τη Νάντια ήταν το βράδυ της Πέμπτης. Μάς είπε ότι είχε προβλήματα υγείας”, διευκρίνισε η δικηγόρος.

Πρώην φοιτήτρια της φιλοσοφικής σχολής και μητέρα ενός πεντάχρονου κοριτσιού η Νάντια ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι αρχίζει απεργία πείνας, δηλώνοντας ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της, μετά τις καταγγελίες της για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας που βρίσκεται στη Μορντόβια, 600 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Η Τολοκονικόβα εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών γιατί τραγούδησε μια “πανκ προσευχή” κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

Σε επιστολή που δημοσίευσε ο Τύπος, η κρατούμενη γράφει για τις συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Νο14, μια αφήγηση που παραπέμπει σε μαρτυρίες για το γκουλάγκ της σοβιετικής εποχής.

Σύμφωνα με την Τολοκονικόβα, οι φυλακισμένες ταπεινώνονται συστηματικά και τελούν υπό συνθήκες σκλαβιάς καθώς εξαναγκάζονται να εργάζονται 16 ή 17 ώρες ημερησίως, να στερούνται τον ύπνο και να ζουν υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Η οργάνωση Voina που στηρίζει τις Pussy Riot δήλωσε σήμερα ότι η άρνηση να επιτραπεί στους οικείους της Τολοκονικόβα να την επισκεφθούν οφείλεται στην επιστολή αυτή. “Είμαστε σίγουροι τώρα ότι οι στρατηγοί της Υπηρεσίας Εφαρμογής των Ποινών εκδικούνται πολύ απλά την Τολοκονικόβα για την επιστολή της, γράφουν στο Twitter.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.