Τέλος εποχής για την Κ. Ευαγγελάκου καθότι από σήμερα μέλος είναι του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ είναι από σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου η σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάκου η οποία σύμφωνα με επιστολή της, θα ασκήσει τυπικά τα καθήκοντα της προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι τις νέες εκλογές της ΕΑΚ που θα γίνουν μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ακαδημίας, η θέση στη ΝΕΡΙΤ και η Προεδρία της Ακαδημίας είναι ασύμβατες, γι αυτό και η κυρία Ευαγγελάκου δεν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα.

 

«Η θητεία μου στο ΔΣ της ΕΑΚ μου έδειξε ότι “έξω πάμε καλά”» επισημαίνει η κυρία Ευαγγελάκου στην επιστολή της. «Κι όταν λέω “έξω” δεν αναφέρομαι μόνον στο εξωτερικό, στα διεθνή φεστιβάλ και στα βραβεία, αλλά εννοώ και τους διάφορους θεσμικούς και  εξωκινηματογραφικούς φορείς που βλέπουν στην ΕΑΚ ένα παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην ανεξαρτησία της, την επιμονή της, την αποτελεσματικότητά της.  Όπου κι αν ζητήσαμε βοήθεια, ενίσχυση ή συνεργασία είχαμε θετικά αποτελέσματα.  Και  είναι μόνον η αρχή.»

Η σκηνοθέτρια δίνει έμφαση στην επιτυχία της μεγάλης διοργάνωσης διεθνούς δικτύωσης RIDING THE GREEK WAVE που ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την περασμένη εβδομάδα. «Μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σημαντικούς παράγοντες του κιν/φου, να μάθουμε, να  ανταλλάξουμε, να συγκρίνουμε».

Σύμφωνα με την κυρία Ευαγγελάκου τα αποτελέσματα της περσινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή πολλών ταινιών στην Berlinalle, η έγκριση πολλών ελληνικών project στο Torino Film Lab και η ευνοϊκή για την Ελλάδα ρύθμιση του Berlin Co-Production Market να εξαιρεθούν οι ελληνικές ταινίες  από το πλαφόν του 1.000.000 ευρώ στα σχήματα συμπαραγωγής.

Καταλήγοντας η κυρία Ευγγελάκου λέει ότι στην εφετινή διοργάνωση του Riding the Greek Wave η παρουσία του διευθυντή του Eurimages Ρομπέρτο Ολα έδωσε ώθηση στις αργόσυρτες διαδικασίες του Κράτους για την επίλυση των παγωμένων συμπαραγωγών της ΕΡΤ. «Ηδη έχουμε μια υπόσχεση εκ μέρους του κ. Γιώργου Μπράμου, συμβούλου του Υφυπουργού για τη Δημόσια Τηλεόραση κ. Παντελή Καψή,  για τις τέσσερις ταινίες Eurimages + τις 12 που έχουν απόφαση και υπογραφή του προηγούμενου ΔΣ. Πιστεύω ότι το RIDING THE GREEK WAVE πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία και προσωπικά δεσμεύομαι για τη συμβολή μου στην επόμενη διοργάνωση.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.