Γαβράς για τη Χρυσή Αυγή: Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι και βάρβαροι

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, ενώ αποκάλυψε ότι αναζητά την κατάλληλη ιστορία για να δημιουργήσει ταινία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μιλώντας στο Greek Reporter από το Λος Άντζελες όπου παρευρέθηκε σε ειδική προβολή της ταινίας του «Το Τσεκούρι», δήλωσε χαρούμενος που έμαθε ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μέτρα: «Είναι δολοφόνοι. Σκοτώνουν ανθρώπους και χτυπούν ανθρώπους, στρέφονται κατά των μεταναστών».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Η κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν. Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ.Γαβράς είπε ότι «το σημαντικό είναι να διαπιστώσει κανείς γιατί αυτός ο φόνος έγινε σήμερα. Είναι ένα εύκολο ερώτημα να απαντηθεί, αλλά μία δύσκολη κατάσταση για να αλλάξει. Οι Έλληνες υποφέρουν αρκετά. Οι περισσότεροι έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Και δεν βλέπω ποια μπορεί να είναι η άμεση λύση».

Σε ερώτηση για το αν θα έκανε ταινία σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τη δολοφονία του Φύσσα, ο Ελληνας σκηνοθέτης τόνισε ότι «είναι σημαντικό να κάνει κανείς ταινίες για την παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Και όχι μία ταινία, αλλά διάφορες, όπως ντοκιμαντέρ. Ναι, προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω».

Ερωτηθείς τι τον κάνει χαρούμενο και τι τον θλίβει για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ.Γαβράς απάντησε ότι είναι περισσότερα αυτά που τον στεναχωρούν στη χώραμ, παρά αυτά που τον κάνουν χαρούμενο.

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Είμαι όμως πιο πολύ δυσαρεστημένος με την Ελλάδα, παρά χαρούμενος. Η ανεργία των νέων είναι πολύ υψηλή. Και αυτό είναι ένα δράμα, αν όχι τραγωδία για τον ελληνικό πληθυσμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το νέο κύμα ελλήνων κινηματογραφιστών, ο Κώστας Γαβράς αναγνώρισε ότι «τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα είδος αναγέννησης στον ελληνικό κινηματογράφο. Νέοι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν ταινίες για την κατάσταση στη χώρα. Κάποιες μάλιστα βραβεύτηκαν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.