Απήγαγαν τον λίβυο πρωθυπουργό Αλίν Ζεϊντάν

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένοπλοι απήγαγαν τον Λίβυο πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν, με τις πρώτες υποψίες να πέφτουν σε ισλαμιστές τρομοκράτες. 

Την είδηση μετέδωσαν το πρωί της Πέμπτης δύο αραβικά κανάλια, το al Arabiya και το Sky News Arabia, επικαλούμενα εκπρόσωπο του λιβυκού πρωθυπουργικού γραφείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ζεϊντάν απήχθη από ξενοδοχείο που έμενε στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μάλιστα και, ανεπιβεβαίωτης ακόμη αυθεντικότητας, φωτογραφία που τον δείχνει την ώρα της απαγωγής.

Ισλαμικά δίκτυα είχαν προειδοποιήσει για «αντίποινα» μετά την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Τρίπολη που κατέληξε σε σύλληψη στελέχους της Αλ Κάιντα, του Αμπού Ανάς αλ Λίμπι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του ξενοδοχείου που επικαλείται το CNN, οι ένοπλοι οδήγησαν τον Λίβυο πρωθυπουργό σε οχηματοπομπή αυτοκινήτων που περίμενε μπροστά στο ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δεν έπεσαν πυροβολισμοί.

Πριν την επιβεβαίωση της απαγωγής από το πρωθυπουργικό γραφείο, η αναφορά είχε κυκλοφορήσει αλλά η Τρίπολη την διέψευσε ως «φήμη». Επιβεβαιώνοντας αργότερα την απαγωγή, το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε ότι εξαναγκάστηκε από τους απαγωγείς να διαψεύσει την απαγωγή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.