Οι Τετάρτες στο Ρυθμό Stage έχουν άρωμα ρετρό! Πάντα με Δαυίδ Ναχμία

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μας χάριζε από τη συχνότητα του Δεύτερου προγράμματος, ένα γλυκό πρωινό ξύπνημα, πάντα με επιλεγμένες θεματολογίες, που είχαν να κάνουν καθαρά με το πολιτιστικό  κόσμο της Ελλάδας.

Εκτός αυτού, το Δαυίδ Ναχμία τον γνωρίσαμε μέσα από  την μεγάλη του αγάπη  για το ελαφρύ τραγούδι. Πολλοί  έχουν προσπαθήσει  να πειραματιστούν με παραστάσεις που έχουν να κάνουν με αυτό το είδος τραγουδιού, αλλά κατά μένα, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την αυθεντική μαγεία της εποχής εκείνης, όπως αυτό κάθ  αυτό  κάνει ο Δαυίδ Ναχμίας.

 

Φέτος… οι Τετάρτες στο Ρυθμό Stage αλλάζουν εποχή.  Ο Δαυίδ Ναχμίας –  πάντα στο πιάνο –  θα μας παρουσιάσει τέσσερις παραστάσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες η κάθε μια.

 

Την Τετάρτη 6 και 13 Νοεμβρίου 2013,  το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τη Χρυσούλα Στεφανάκη στην  παράσταση  με τίτλο « ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ »

Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα επικεντρωμένο στο παραγνωρισμένο ελληνικό ταγκό και την σχεδόν άγνωστη ελληνική “τζαζ” του μεσοπολέμου. Η Χρυσούλα Στεφανάκη τραγουδά και ζωντανεύει την συναισθηματική ατμόσφαιρα εκείνης της ανεπίστρεπτης αθώας εποχής. Τη συνοδεύει, στο πιάνο, ο Δαυίδ Ναχμίας.

Στη μουσική αυτή παράσταση παρελαύνουν οι μείζονες αλλά και λιγότερο γνωστοί πρωταγωνιστές της εποχής… ο Αττίκ, η Σοφία Βέμπο, ο  Σουγιούλ, ο Νίκος Γούναρης, ο Γιαννίδης, ο Σακελλάριος, ο Γιάννης Βέλας  και πολλές ακόμα μορφές που εκσυγχρόνισαν την αρχαία πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας, εξευγένισαν τη σύγχρονη και άφησαν μία παρακαταθήκη κι ένα μοναδικό μουσικό πλούτο στις επερχόμενες γενιές.


Τραγουδά η Χρυσούλα Στεφανάκη

Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας

 

 

Τετάρτη 20 και 27 Νοεμβρίου

« ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΚΑΝΣΟΝΕΤΕΣ »

Μία παράσταση που παντρεύει δύο αγαπημένα και συγγενικά ήδη τραγουδιού: το “ελαφρό” και την οπερέτα καταδεικνύοντας τις διαφορές τους. Ελληνικές και Ιταλικές κανσονέτες φορτισμένες απ’ τα γεγονότα και τις ημέρες που τα γέννησαν.

Ο Δαυίδ Ναχμίας που ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο είδος τραγουδιού και την εποχή που το δημιούργησε,  σε μια ψυχαγωγική παράσταση με ερμηνευτή τον Μπάμπη Βελισσάριο, μία απ’ τις ωραιότερες φωνές του ελληνικού σήμερα. Δύο δυνατές ώρες καλής ψυχαγωγίας  που θα μείνουν αξέχαστες.

Ερμηνεύει ο Μπάμπης Βελισσάριος

Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας

 

 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

« ΒΡΑΔΙΑ ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ »

 

Μία βραδιά αφιερωμένη στον εκφραστικότερο τροβαδούρο που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, τον Νίκο Γούναρη. Μία ολοκληρωμένη μορφή καλλιτέχνη που στο κύτταρό του έφερνε μνήμες αιώνων και τις μετουσίωνε σε τέχνη.

Ο Δαυίδ Ναχμίας στο πιάνο και ο Θάνος Πολύδωρας στο τραγούδι, ετοίμασαν μία βραδιά απέριττη, με υπέροχα τραγούδια που συντάραξαν την εποχή που γράφτηκαν κι έμειναν για πάντα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, για να τα «κοινωνεί»  κάθε ευαίσθητη ψυχή που τα χρειάζεται.

«Γλυκά μου μάτια», «Τρία χρόνια περάσανε», «Ένα βράδυ πού ‘βρεχε»,

«Τώρα που σε γνώρισα», «Ήρθες και άλλαξες το παν», «Μη σε τρομάζουν τα γκρίζα μαλλιά», ατελείωτη η λίστα των τραγουδιών που θα παρελάσουν, ατέλειωτο και το άρωμα Ελλάδας που αναδύεται μέσα απ’ το βελούδινο τραγούδι του Νίκου

Γούναρη.

 

Τραγουδά ο Θάνος Πολύδωρας

Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας

 

 

Τετάρτη 11 και 18 Δεκεμβρίου

« ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ »

Μια μουσική παράσταση με άρωμα ρετρό.

Χθες το βράδυ η Ευσταθία επισκέφτηκε τον Δαυίδ Ναχμία και κάθισαν κοντά στο τζάκι. Μετά από πολύωρη συζήτηση συμφώνησαν ότι λίγες καρδιές αγαπούνε.

Η Ευσταθία σκέφτηκε για τον Δαυίδ: «είναι ο άνθρωπός μου», ο Δαυίδ πάλι είδε στο πρόσωπό της τη γλυκειά Μαράτα. Φεύγοντας της είπε με σιγουριά: «θα ξανάρθεις»

και η Ευσταθία κοκκίνισε σαν παπαρούνα.

Στις 11 και 18 Δεκεμβρίου, όλα αλλάζουν στον Ρυθμό Stage.

Μια μουσική παράσταση με άρωμα και νότες παλιάς Αθήνας.

Η τραγουδοποιός Ευσταθία συναντά το μαέστρο-πιανίστα Δαυίδ Ναχμία, γνωστό για τις επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις του αλλά και για τις τηλεοπτικές εκπομπές του.

Μαζί στήνουν ένα πρωτότυπο, μουσικό αφιέρωμα με αφετηρία το ελαφρό τραγούδι του μεσοπολέμου και τερματικό σταθμό τα τραγούδια της Ευσταθίας.

 

Μαζί τους ο κορυφαίος σαξοφωνίστας Δημήτρης Χουντής.

 

Ρυθμός Stage

Μαρίνου Αντύπα 38

16346 Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmos-stage.gr

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος:12 € (με ποτό)

 

 

alt

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.