Γιορτή κρουστών την Παρασκευή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

alt
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Οι Krotala είναι τρεις μουσικοί με κοινό πάθος για τα κρουστά. Ο Ανδρέας Παπάς, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Πέτρος Κούρτης ενώνονται για να δώσουν σε αυτό το πάθος ένταση και χρώμα.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, εμφανίζονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση Krotala + κρούονται. Και όπως προκύπτει από τον τίτλο που δίνουν δεν θα είναι μόνοι τους. Μαζί τους ο εξαιρετικός σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης θα ενώσει τον ήχο του με τους φωνητικούς πειραματισμούς των Word Of Mouth και την εκπρόσωπο του flamenco Yota Baron, σε μια απροσδόκητη συνεύρεση που θα οδηγούν οι ήχοι των κρουστών.

Τα Krotala συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1997 και έκτοτε χαράσσουν μέσα από την κοινή τους πορεία μια διαδρομή που μουσικά τους τοποθετεί σε ένα γεωγραφικό χώρο με μακραίωνη παράδοση αλλά και επιρροές από την Ανατολή, τα Βαλκάνια τη Μεσόγειο και τη Δύση. Εξερευνούν τους τρόπους, δρόμους και ρυθμούς της αρχέγονης και άμεσης μουσικής έκφρασης δίδοντας στα παραδοσιακά κρουστά ένα πλήθος νέων εκφραστικών δυνατοτήτων. Για το συγκρότημα το πιο βαθιά παραδοσιακό γίνεται σύγχρονο και το πιο βαθιά τοπικό γίνεται παγκόσμιο. Δεν είναι τυχαίο που η Loreena McKennitt επέλεξε να ηχογραφήσει μαζί τους στο Ancient Muse.

 

Η Guardian αναφέρει για την παράσταση που έδωσαν στο Λονδίνο (Rhythmsticks Festival, Queen Elizabeth Hall) : «Krotala proved over and over again that they are a force to be reckoned with in the Greek musical reawakening». (Τα Κρόταλα αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι μια αξιόλογη δύναμη στην αναγέννηση της Ελληνικής μουσικής.). Καθόλου άσχημα…

 

KROTALA

Πέτρος Κούρτης

Βαγγέλης Καρίπης

Ανδρέας Παπάς

Guest στα πνευστά και τα φωνητικά ο Αποστόλης Βαγγελάκης

 

 

INFO

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη

Τηλ. 210 9316101

www.gialino.gr

 

Ωρα έναρξης: 22.00

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ με ποτό και 20 ευρώ στο τραπέζι

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.