Βραβεία Αθηνοράματος: “Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” πρώτο στις περισσότερες κατηγορίες

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην κατάμεστη από ανθρώπους του θεάτρου και θεατρόφιλους αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε πριν λίγο η απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2013, ενός θεσμού που το περιοδικό «αθηνόραμα» έχει καθιερώσει εδώ και 15 χρόνια και βασίζεται στην κρίση των αναγνωστών του. Δείτε τις παραστάσεις που βραβεύτηκαν.

 

Μεγάλη νικήτρια των φετινών Θεατρικών Βραβείων Κοινού αναδείχθηκε η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» η οποία συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία

Ήταν μια πραγματική γιορτή του θεάτρου, με παρόντα όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης να απολαμβάνει μια βραδιά λάμψης, επευφημώντας τους νικητές, διασκεδάζοντας με την παράσταση που συνόδευε την τελετή αλλά και χαλαρώνοντας μέχρι αργά τη νύχτα στο κοκτέιλ πάρτι που ακολούθησε. Μεγάλη νικήτρια των φετινών Θεατρικών Βραβείων Κοινού αναδείχθηκε η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» η οποία συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία. Την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα πάνω σε κείμενα του διευθυντή σύνταξης του «α» Θύμιου Νικολόπουλου, παρουσίασε ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Πάνος Βλάχος, κερδίζοντας αβίαστα το χειροκρότημα στο ρόλο ενός κάπως αποπροσανατολισμένου δημοσιογράφου, ο οποίος αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρωτότυπης και άκρως σουρεαλιστικής δημοσκόπησης που σκοπό έχει να «ανατρέψει συθέμελα το θεατρικό σκηνικό της χώρας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί άνθρωποι του θεάτρου και των τεχνών γενικότερα. Ανάμεσά τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Σωτήρης Χατζάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Κώστας Μουρσελάς, η Πέμυ Ζούνη, ο Μιχάλης Αδάμ του Badminton με τη Μαρινέλλα, ο Θανάσης Βαλτινός, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Δημήτρης Πιατάς, η Άννα Βαγενά, ο Γιάννης Βόγλης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Αντώνης Αντωνίου, ο Δημήτρης Καταλειφός, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Πρωτόπαππα, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Δημήτρης Τάρλοου, ο Φάνης Κιρκινέζος του θεατρικού οργανισμού Ακροπόλ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Κώστας Μπιτζάνης της Τεχνόπολης, ο Γιώργος Μοσχίδης, η Ιωάννα Παππά, η Κόρα Καρβούνη, η Στεφανία Γουλιώτη καιι πολλοί άλλοι.

Τα βραβεία (φιλοτεχνημένα από τη Μαρία Ζιάκα ) απένειμαν ο συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνας Μιχαηλίδης, ο εικαστικός Poka Yio, o σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο business executive manager coffees της Nestlle Ηλίας Παπαδόπουλος, ο διευθυντής marketing της εταιρείας Β.Σ. Καρούλιας Δώρης Τσολακίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas Ιωάννης Καλλίγερος και ο διευθυντής νέων μέσων του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος μαζί με τρεις από τους αναγνώστες του «α» που έλαβαν μέρος στην περσινή Θεατρομανία.

 


Αναλυτικά τα Βραβεία

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

1o Βραβείο «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο «Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ»

3ο Βραβείο «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

1o Βραβείο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ – «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ – «ΓΚΟΛΦΩ»

3ο Βραβείο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»


ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

1o Βραβείο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – «ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ»

2ο Βραβείο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ – «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»

3ο Βραβείο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ – «LA NONNA»


ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

1o Βραβείο ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ – «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ – «Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΣΟΥΑΝ»

3ο Βραβείο ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ – «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ» / ΚΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ – «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

1o Βραβείο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΚΑΝΑ – «ΕΦΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΤΥΧΙΑ»

 

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΙ

1o Βραβείο ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – «ΓΚΟΛΦΩ»

2ο Βραβείο ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ – «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»

3ο Βραβείο Γ. ΓΑΒΑΛΑΣ – Γ.ΜΟΥΡΙΚΗΣ – «CHICAGO»

 

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

1o Βραβείο ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ – «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…»

2ο Βραβείο ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΜΗ – «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

3ο Βραβείο ΝΤΕΝΗ ΒΑΧΛΙΩΤΗ – «CHICAGO»

 

ΣΥΝΘΕΤΕΣ

1o Βραβείο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ – «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»

2ο Βραβείο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – «ΓΚΟΛΦΩ»

3ο Βραβείο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ – «Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ»

 

ΦΩΤΙΣΤΕΣ

1o Βραβείο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

2ο Βραβείο ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»

3ο Βραβείο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – «ΓΚΟΛΦΩ»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.