Αποχαιρετά τον Γλαύκο Κληρίδη η Κύπρος

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία και δημοσία δαπάνη κηδεύεται ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Επίσης θα τηρηθεί δημόσια αργία, ενώ οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδας κυματίζουν μεσίστιες.

Στην κηδεία το παρών δίνουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός ‘Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Επίσης, παρευρίσκονται ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου. Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος τύπου , Κώστας Σασματζόγλου.

Χθες χιλιάδες άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους προσκύνησαν τη σορό του Γλαύκου Κληρίδη, που είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Στο ηλεκτρονικό Βιβλίο Συλλυπητηρίων, που άνοιξε το «Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης» καταγράφηκαν 15 χιλιάδες μηνύματα.

«Η ουσιαστική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλαύκος Κληρίδης είναι παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης, στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για την κηδεία του εκλιπόντος πρώην προέδρου, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση και την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης είχε το χάρισμα της διορατικότητας και την αρετή του ρεαλισμού.

Και όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, συνυφασμένα με το ακοίμητο όραμά του για μια πραγματικά ελεύθερη και ευτυχισμένη Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.