Κυκλοφορεί το Soundrack της ταινίας «Μικρά Αγγλία» από την MINOS- EMI

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με τη “Μικρά Αγγλία”, σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη στο ναυτονήσι του και κρατάει το τιμόνι μιας μεγάλης κινηματογραφικής περιπέτειας.

Ο χρόνος γυρίζει στις δεκαετίες του ‘30 και ‘40 .

Ηθοποιοί, μουσικοί, τεχνικοί, εθελοντές ανεβοκατεβαίνουν στα υπέροχα στενά καλντερίμια της Άνδρου και ξαναζούν τις ζωές των ξεχωριστών αυτών ανθρώπων, τις ζωές που ορίζονταν από τη μακρά απουσία των ανδρών στα ποντοπόρα βαπόρια, τη μοναξιά των γυναικών στο νησί, τις αυστηρές κοινωνικές επιταγές της εποχής.

Ανάμεσα σε μια φορτισμένη συναισθηματικά  παρέα που παραδίνεται παθιασμένα στις οδηγίες του σκηνοθέτη, ένα νεότατο κορίτσι η Κατερίνα Πολέμη, συνθέτης,  τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πάνω απ’ όλα Ανδριώτισα, συμμετέχει ενεργά, οραματίζεται, συνθέτει, τραγουδάει τη μουσική της ταινίας.

Ακούγοντας τα γοητευτικά μουσικά θέματα και τα τραγούδια νοιώθεις σαν το κορίτσι αυτό να έζησε τότε, να αποτύπωσε στη καρδιά και το μυαλό την ατμόσφαιρα εκείνης της καθημερινότητας και γυρίζει σήμερα σε μια νέα ζωή να μας τη χαρίσει.

Μουσική αλλά και τραγούδι, με το άρωμα αλλά και την ιδιαιτερότητα αυτής της μικρής και ηρωικής κοινωνίας, σε οδηγούν όλο και πιο βαθειά στην υπέροχη μυθοπλασία, χορωδίες ντόπιες και η Φιλαρμονική του νησιού προσφέρουν απλόχερα την αλήθεια τους, και εκφράζουν το σεβασμό τους στη παράδοση.

{youtube}ofejpCEs7I4{/youtube}

Τέλος ελπίδα και αισιοδοξία αναβλύζει στα πρόσωπα όλων όσων έχουν τη τύχη να αφουγκράζονται τη νέα γενιά που συνεχίζει με ταλέντο, ήθος και συνέπεια την ελληνική ιστορία, όταν ακούς τη μουσική ενός τόσο νέου ανθρώπου να διεισδύει καίρια στις εικόνες και τα νοήματα, όταν οι προσδοκίες και τα όνειρα πραγματοποιούνται με τον πιο ευτυχή τρόπο.

H αυθεντική μουσική της ταινίας «Μικρά Αγγλία» κυκλοφορεί σε cd από τη MINOS-EMI.

altΒιογραφικό – Κατερίνα Πολέμη

Η Κατερίνα Πολέμη είναι ένα φυσικό ταλέντο με τη μουσική στη ψυχή της, την κιθάρα στα χέρια της και ρυθμό στα πόδια της. Είναι ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός, κιθαρίστρια και πιανίστα. Όμως πάνω από όλα, είναι μια καλλιτέχνης με απόλυτη αγάπη για την ερμηνεία και τη δημιουργία μουσικής που εμπνέει την ψυχή.

Απόφοιτος από το διεθνώς αναγνωρισμένο Berklee College of Music, η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας και μεγάλωσε μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας. Ξεκίνησε τη μουσική της διαδρομή στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων και παίζει μουσική από τότε. Η μπόσα νόβα και η παλιά Ελληνική μουσική έχουν μπει στο αίμα της από την παιδική της ηλικία, όπως επίσης και οι περίπλοκες μελωδίες και αρμονίες της τζαζ. Εμπνευσμένη από πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες, από τον Αντόνιο Κάρλος Τζομπίμ, τον Καετάνο Βελόζο, στον Θελόνιους Μονκ, την Ρασέλ Φερέλ και την Άμπι Λίνκολν, η Κατερίνα αντλεί από τη μοναδική καταγωγή της για να δώσει φωνή σε διορατικές αποδόσεις Βραζιλιάνικης, τζαζ, Ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής.

Η Κατερίνα ψάχνει διαρκώς στις ερμηνείες και στις συνθέσεις της την ουσία. Αυτό το καταφέρνει με την προσήλωσή της στην ποίηση ή στην ιστορία που αφηγείται, και εστιάζει όχι στα γενικά αλλά στον υπαινιγμό της κάθε νότας που τραγουδάει ή συνθέτει.  Η φωνή της διαθέτει ένα εντελώς προσωπικό ηχόχρωμα  και το τραγούδι της  ενσαρκώνει εξωτική ομορφιά αυθορμητισμό και  καλαισθησία.

Αυτή η νέα, ταλαντούχα συνθέτης και τραγουδοποιός διαθέτει κατά κύριο λόγο  καλλιτεχνική και μουσική ελευθερία. Λόγω της Ελληνικής και Βραζιλιάνικης καταγωγής της μπόρεσε να αντλήσει από δύο πλούσιους πολιτισμούς, καθένας από τους οποίους έχει πολυσύνθετες ιστορικές και μουσικές παραδόσεις.  Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ «Spread the Music, not the Name» κυκλοφόρησε το 2011 και περιλαμβάνει δικές της αυθεντικές δημιουργίες, ερμηνευμένες με θεατρικό Gypsy Jazz στυλ. Οι πρώτες κριτικές για το άλμπουμ υπήρξαν λαμπρές.

Η φιλοσοφία της σαν καλλιτέχνης είναι εστιασμένη στην ακατάπαυστη επιδίωξη του αληθινού. Όπως λέει η ίδια, «Η αληθινή μουσική, και οτιδήποτε αληθινό, πηγάζει από το τίποτα=τα πάντα, που γίνεται κάτι. Αυτό συμβαίνει όμως μόνο όταν προσεγγίζεις το αντικείμενό σου από το πιο αγνό και πιο ειλικρινές μέρος της υπόστασής σου. Έτσι επιδιώκω να το προσεγγίζω :

Εκτός από τις μουσικές ζωντανές εμφανίσεις, η Κατερίνα δεν δίστασε να περπατήσει και σε νέα και δύσκολα καλλιτεχνικά μονοπάτια. Πέρυσι έκανε την πρώτη της συμμετοχή στο χώρο του θεάτρου γράφοντας την μουσική για την παράσταση “Ευρυδίκη”,  που παίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και για την οποία πήρε το 1ο βραβείο μουσικής στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2013 του περιοδικού «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», ενώ φέτος έκανε το μεγάλο άλμα γράφοντας τη μουσική της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”, η οποία θα ανέβει στις αίθουσες αρχές Δεκεμβρίου.

Μετά από την ταινία την περιμένουν ζωντανές εμφανίσεις,  μουσική για 3 θεατρικές παραστάσεις και μια μικρού μήκους ταινία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.