Σαρκοζί εναντίον Παπανδρέου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

σχόλιο του Νίκου Φιλιόπουλου

Έχω κάποιες σκέψεις που με βασανίζουν και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας.

Πριν λίγες μέρες κάποια site έδωσαν στην δημοσιότητα ένα θέμα που μάλλον προσβάλλει όλους μας, ασχέτως σε ποιόν απευθύνονταν και αν εμείς σαν Έλληνες έχουμε τις δικές μας απόψεις. Μιλάω για το βρίσιμο του πρώην προέδρου της Γαλλίας Σαρκοζί εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γεωργίου Παπανδρέου, σχετικά με το δημοψήφισμα που πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός.

Κατ’ αρχήν λοιπόν είμαι έξαλλος διότι ο Γάλλος πρόεδρος, έβρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό.(εάν είναι αλήθεια λέω και πάλι), όποιος και να ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός.  Ο πρωθυπουργός της χώρας, είναι εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό και ο πρόεδρος της Γαλλίας έβρισε στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού τον Ελληνικό λαό.

Τώρα πάμε στην άλλη διάσταση του θέματος αυτού.

Γιατί τόσο μεγάλο μένος εναντίον του Παπανδρέου από τους Ευρωπαίους ηγέτες για το δημοψήφισμα; Τι σημαίνει αυτό;

Τι φοβήθηκαν ότι θα συμβεί αν γινότανε το δημοψήφισμα;

Για μένα πάντως σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός, είχε μεγάλο ατού στα χέρια του για να σώσει πραγματικά την Ελλάδα και δεν το έκανε. Κρατούσε όλη την Ευρώπη στο χέρι, με τα Ελληνικά ομόλογα που κυκλοφορούσαν στις Ευρωπαϊκές τράπεζες και μπορούσε να διαπραγματευτεί με όρους ευνοϊκούς για την χώρα.

Δεν το έκανε, εκείνος ξέρει τους πραγματικούς λόγους, κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίζουμε αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.