Θραύσματα από το μετεωρίτη(;) βρέθηκαν στο Αγρίνιο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Θραύσματα από κομμάτι του μετεωρίτη που διέσχισε τον ουρανό της δυτικής Ελλάδας το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, φέρεται να έπεσαν σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων Αγρινίου.

Όπως γράφει το τοπικό blog kalyvia.gr, οι αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής, ισχυρίζονται ότι είδαν τον μετεωρίτη με την φωτεινή πύρινη μάζα να περνά ταχύτατα στον ουρανό, ενώ οι κάτοικοι που διαμένουν πίσω από το δημοτικό κατάστημα της κοινότητας Καλυβίων, δίπλα στην πλατεία του χωριού, άκουσαν δυνατό θόρυβο και βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι είχε συμβεί.

Αυτό που περιέγραψαν ήταν ότι, σε διπλανό ακάλυπτο χώρο υπήρχαν αρκετά μικρά θραύσματα, μαύρου χρώματος, τα οποία έμοιαζαν με κάρβουνα, αλλά είχαν μεγαλύτερο βάρος και άλλη υφή.

Το μεγάλο φωτεινό αντικείμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν μετεωρίτης που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Το γεγονός ότι έπεσε στη θάλασσα, σύμφωνα με τους επιστήμονες βοήθησε στο να μην υπάρξουν καταστροφές.

Τι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το blog, αναμένονται στην περιοχή ειδικοί για να συλλέξουν και να εξετάσουν τα θραύσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.