Ο Δημήτρης Υφαντής επιστρέφει με νέο δίσκο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Υφαντής εμφανίζεται στο Ρυθμός Stage, καταθέτοντας τη δική του πρόταση σε παλιά αγαπημένα τραγούδια (Καίγομαι και σιγολιώνω, Μυστικά πως σ’ αγαπώ) αλλά και τραγούδια από τον νέο του cd με τίτλο «Κρασομηλιά», που μόλις  κυκλοφόρησε.

Στη σκηνή θα ανέβουν και ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιάννης Κότσιρας για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα τραγούδια που μαζί του μοιράζονται στο νέο cd:

Συντροφιά με άλλους 4 εξαιρετικούς Ηπειρώτες μουσικούς (πιάνο, κρουστά, βιολί και κλαρίνο), ξεχύνεται δροσερός και μελαγχολικός σαν βουνίσιος αέρας που στροβιλίζεται μέσα από τα κλειδιά του κλαρίνου, για να καταλήξει στη θάλασσα και να κινήσει για την Κρήτη με τις κόφτες  δοξαριές του βιολιού. Η Ελλάδα των Διονυσιακών ρυθμών της Θράκης   και των μαγικών μελωδιών του Χατζιδάκι και του Μαρκόπουλου, μπλέκεται στο πρόγραμμα του σαν ένα ολοζώντανο γαϊτανάκι, που παρασύρει μουσικούς κι ακροατές.

Ο Δημήτρης Υφαντής έχει αγαπηθεί αρχικά για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η φωνή  του μιμείται τον ήχο του ηπειρώτικου  κλαρίνου. Εκτός όμως από τραγουδιστής, ο ίδιος είναι και πολυμουσικός, αφού παίζει πάνω από 10 μουσικά όργανα και  στις παραστάσεις του εναλλάσσει επί σκηνής τουλάχιστον 5 απ΄αυτά ,  με τα οποία ντύνει και τα τραγούδια που ο ίδιος γράφει.

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Υφαντής θα είναι στο Ρυθμός Stage σε ένα μουσικό  πρόγραμμα που στόχο έχει τις καρδιές των ανθρώπων που πιστεύουν πως το έντεχνο τραγούδι δεν είναι μια νερόβραστη κατάσταση, αλλά ζωντανό κι έντονο, ειδικά όταν συντροφεύεται από τους παραδοσιακούς ρυθμούς κι ήχους της Ελλάδας. Τέλος, σκοπός του καλλιτέχνη είναι να κάνει γνωστά κι άλλα ηπειρώτικα τραγούδια (σε Ηπειρώτες και μη ), παίρνοντάς τα μαζί του πέρα από τα βουνά της Πίνδου και ακουμπώντας τα με την ιδιαίτερη φωνή του και τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στις καρδιές όλων των Ελλήνων, όπως έκανε και με το «Καίγομαι και σιγολιώνω» .

 

Κρασομηλιά

Ο Δημήτρης Υφαντής, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Τριφώνου, επιστρέφει στη δισκογραφία με έναν προσωπικό δίσκο – πρόταση.

alt

Η «Κρασομηλιά», είναι η νέα δισκογραφική δουλειά του τραγουδοποιού, που κουβαλάει μέσα του την αμεσότητα του σημερινού στίχου και την μαγεία των μελωδιών που γεννιούνται στην αγκαλιά της παράδοσης.

Πρόκειται για 13 ολοκαίνουρια τραγούδια ή για 13 ιστορίες, με δράκους και ξωτικά να εναλλάσσονται με τον έρωτα και τους προβληματισμούς του σήμερα.

Στις ενορχηστρώσεις σμίγουν τα παραδοσιακά όργανα, διονυσιακά και τρυφερά, απλά και εντυπωσιακά με τον ηλεκτρικό ήχο της εποχής μας.

Τέλος τα κλαδιά της Κρασομηλιάς στολίζουν με τις μοναδικές τους ερμηνείες ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιάννης Κότσιρας και τα Υπόγεια Ρεύματα που συμμετέχουν φιλικά σ’ αυτό το δίσκο.

Η συγκίνηση και το χιούμορ εναλλάσσονται με τόσο έξυπνο τρόπο στην «Κρασομηλιά», που κερδίζει τον ακροατή με το πρώτο άκουσμα.

 

Κυκλοφορεί από την MLK

Ρυθμός Stage

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου

Μαρίνου Αντύπα 38

16346 Ηλιούπολη

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.