«Σαν να είχε δει φαντάσματα» το βιβλίο του Μάκη Ρουσουμάνη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Γράφει  στο πίσω μέρος του βιβλίου του: «Ιστορίες παλιές, αστείες, τραγικές.. για αγάπες και έρωτες… για νεράιδες, νύφες, φαντάσματα και θανάτους, που έτυχε να ακούσω σαν παραμύθια, από μικρό παιδί από συγγενείς, γιαγιάδες και θείους σαν νανούρισμα.. κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ.

Παιδάκι τότε, με αυτιά σφουγγάρια, θυμάμαι άκουγα ιστορίες και παραμύθια, και φανταζόμουν γεγονότα πλέκοντας στο μυαλό μου διάφορα σενάρια.. Όλα αυτά τα ακούσματα, έγιναν ένα και να σου το πρώτο μου βιβλίο. Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία.

 

Όταν έχεις την ικανότητα από μικρός να παρακολουθείς τη Ζωή και τους ανθρώπους που πέρασαν από δίπλα σου, τότε το μυαλό είναι πλούσιο από εμπειρίες και μπορεί  εύκολα να «γεννήσει» ένα βιβλίο. Αυτό έκανε ο  Μάκης Ρουσουμάνης, ο συγγραφέας του βιβλίου «Σαν να είχε δει φαντάσματα» από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία.

alt

Χθες το βράδυ, φίλοι παλιοί  και νέοι του Μάκη Ρουσουμάνη, παρευρέθηκαν στην Καφετέρια OASIS  στο Ζάππειο, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου.

Το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αλμυράς, ενώ για το βιβλίο, μίλησαν  η στενή φίλη του Μάκη, Γλυκερία, η οποία το 2011, του αφιέρωσε το τραγούδι «ο Γλάρος»  στο cd «Η αγάπη είναι Ελέυθερη».

Μια ακόμη φίλη του, η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή, μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για το βιβλίο, που το 2010  αφιέρωσε το βιβλίο της «Αγαστή Συνεργασία» στο Μάκη Ρουσουμάνη.

alt Η Αρετή Κετιμέ  και ο Λεονταρντο Σφοντουρη μας διάβασαν  αποσπάσματα από το βιβλίο, όπως επίσης και ο φιλόλογος  Τάσος Κράλης, παλιός φίλος του Μάκη, που επιμελήθηκε και τα κείμενα του βιβλίου.

Στην παρουσίαση του βιβλίου βρισκόταν και ο κύριος Καλανδρανης, Διευθυντής  του γραφειου του Υπουργου εργασιας,καθως και το Δ.Σ. του σωματειου,και το προσωπικο του ΚΕΑΤ,Αθηνας και Θεσσαλονικης και ο ποιητής Τάσος Σταυρακέλης.

Να τονίσουμε ότι στην παρουσίαση του βιβλίου τραγούδησε ο Γιώργος Μπαμπάνης και ο Χρήστος Λουφης.

alt

Ο Μάκης Ρουσουμάνης γεννήθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης στις 10 Δεκεμβρίου. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη και υπηρέτησε την στρατιωτική του πορεία στο πολεμικό ναυτικό.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα.
altaltalt

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.