Ο Γιάννης Μαρκόπουλος «Με λογισμό και μ’ όνειρο» στην Κρήτη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά τη μαγευτική βραδιά στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα ταξιδεύσει στη γενέτειρά του, την Κρήτη, για να παρουσιάσει  αυτήν την υπέροχη συναυλία «Με λογισμό και μ’όνειρο» , προσφέροντας ένα μουσικό πανόραμα που θα μείνει σε όλους αξέχαστο.

Την  Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα έργα του σε μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας –σύμφωνα και με τον τίτλο- «το λογισμό» και «τ’όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή.

Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι:

ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια.

η  Νατάσα Μποφίλιου σε ειδική συμμετοχή στην πρώτη συνεργασία τους

ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι.

ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με το συνθέτη .

και τέλος, η περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει  παγκόσμια  συμφωνικά έργα του συνθέτη και  θα αποδώσει  τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ερμηνευτές θα συναντηθούν στις 20 Δεκεμβρίου και ο καθένας με το δικό του, μοναδικό, τρόπο θα αποδώσει το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων τραγουδιών  που συνέθεσε  ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος  που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε:….από τα περίφημα , «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ως τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τον «Πειρασμό», την « Ελλάδα (Λένγκω)», τη « Φάμπρικα».,  τους «Οχτρούς»,  « Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», « Τα λόγια και τα χρόνια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», «Τον Στράτη τον θαλασσινό »., το « Όχι δεν πρέπει» , «Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι » το »Πέρα από τη θάλασσα » κ.α.  Σημειώνεται ότι  ο ύμνος που έγραψε ο  συνθέτης         « Κρήτη μου όμορφο νησί» για την ιδιαίτερη πατρίδα του θα αποδοθεί στην αρχή της συναυλίας από τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Ηρακλείου.

Το μοναδικό σύνολο των παραπάνω ερμηνευτών συμπληρώνουν:  η Σύλβια Κουτρούλη, στον αρχαίο αυλό Νέι, η 20μελής Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία  (όπου συμμετέχουν και  σολίστες  μουσικοί του Ηρακλείου), η Χορωδία Δήμου Ηρακλείου, το Χορωδιακό Σύνολο Δήμου Ιεράπετρας, ο Ψάλτης Ιωάννης Δαμαρλάκης και το Βυζαντικό Χορωδιακό Σύνολο Αγίου Μηνά.

Ώρα έναρξης συναυλίας: 21.00

Τιμές Εισιτηρίων: 25 € (VIP – Αρένα),  20€ (Ανατολική, Δυτική Κερκίδα),   15€ (Νότια Κερκίδα) και 10 € (Φοιτητικό – Ανέργων)

H ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Live 2 (Διονύσης Ποτσολάκης, Πασχάλης Μουχταρίδης, Γιώργος Ισαάκ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Public Ηρακλείου και Χανίων / Δισκοπωλείο Αεράκης (Πλ. Κοραή 14, 2810-225758)/ Ελευθερουδάκης (Οδός 1821 Αρ.2, 2810-227500), Ξενοδοχείο Galaxy (Λ.Δημοκρατίας 75) / Livetickets.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.