Ναπολέων Λαπαθιώτης – Κάπου περνούσε μια φωνή

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

1915. Σε ένα εργατικό σπιτάκι στο Παγκράτι, η Ρηνούλα, μια 18χρονη καπελού, ξεψυχά για χάρη ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Όμως το αντικείμενο του πόθου της, ο 19χρονος τσαγκάρης Σωτήρης έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του…

Στη νουβέλα Κάπου περνούσε μια φωνή (1940), ο καταραμένος αυτόχειρας συγγραφέας της γενιάς του 1920 Ναπολέων Λαπαθιώτης, συστήνει ένα ιδιότυπο όσο και μοιραίο τρίγωνο με φόντο μια Αθήνα περασμένη.

Ο Ηλίας Βογιατζηδάκης,η  Μυρτώ Πανάγου και η Νατάσα Παπανδρέου μετά τα Χταποδάκια και άλλα διηγήματα επανέρχονται στην κεντρική σκηνή του BIOS, δραματοποιώντας εκ νέου το έργο ενός νεοέλληνα συγγραφέα. Αφουγκράζονται μια παλιά ιστορία και την μεταφέρουν στο σήμερα. Με παιγνιώδη διάθεση και άφθονη μουσική ξεδιπλώνεται η εποχή της αθωότητας, όπου η Αθήνα των αρχών του προηγούμενου αιώνα μπλέκεται με τις σχολικές μας μνήμες, το γέλιο εναλλάσσεται με την θλίψη, ενώ ο έρωτας διεκδικεί τα δικαιώματά του με τρόπο απόλυτο και  χωρίς περιορισμούς –τα μεγάλα πάθη κυριαρχούν και η αυτοθυσία φαντάζει μια πράξη θεμιτή.

 

Διασκευή/Ερμηνεία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου, Νατάσα Παπανδρέου

Σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης

Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου

Σκηνικά & Κοστούμια: Ευαγγελία Κατέχη

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιούλη Καρναχωρίτη

Βίντεο: Ρεβέκκα Βάρναλη

Φωτογραφίες: Χρήστος Πεσματζόγλου

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης

Διάρκεια παραστάσεων: 18 Νοεμβρίου  – 7 Ιανουαρίου 2013

Παραστάσεις: Δευτέρα -Τρίτη

Έναρξη: 21.00

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.