Το “Μερικοί το Προτιμούν καυτό” φτάνει στο τέλος του

Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι το πιο λαμπερό θέαμα του φετινού χειμώνα και ταυτόχρονα ένας εισπρακτικός θρίαμβος. Το διάσημο musical «ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ» που σκηνοθέτησε με μαεστρία ο Σταμάτης Φασουλής κατέκτησε το ελληνικό κοινό αγγίζοντας ήδη τα 30.000 εισιτήρια.

Με εξαιρετικά σχόλια από θεατές και κριτικούς η εκθαμβωτική υπερπαραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων εξέπληξε ακόμα και τους πιο ‘δύσπιστους’ και κέρδισε την εκτίμηση τους.

«…μια ένεση στην ποιοτική κωμωδία.. Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι διατηρούν στην ελληνική διασκευή αμεσότητα και μπρίο, χωρίς να χαθούν η αυθεντικότητα και το χιούμορ του πρωτότυπου..»

Περιοδικό «Κ», Ελένη Μπίστικα

 

«Χολιγουντιανό αλλά και επιθεωρησιακό, θεαματικό όσο και λαϊκό,…το αμερικάνικο μιούζικαλ έχει «ελληνική καρδιά», εντυπωσιακά σκηνικά, αξιοπρόσεκτες ενορχηστρώσεις, και καλοκουρδισμένο θίασο…»

Αθηνόραμα, Ιλειάνα Δημάδη

 

«…Έχει ένα μαγικό τρόπο ο Φασουλής να βγάζει απ’ τους ηθοποιούς του το καλύτερο αποτέλεσμα…. Τους έχει καθοδηγήσει εξαιρετικά -απ’τον πρώτο ως τον τελευταίο!! …Τα χορευτικά που έχει στήσει (ο Φωκάς Ευαγγελινός) είναι ζηλευτά, ο τρόπος που έχει κινήσει τους ηθοποιούς αληθινά εντυπωσιακός.»

onlytheater.gr, Βασίλης Μπουζιώτης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης,  ο Θοδωρής Αθερίδης, η ξανθιά «Sugar» Ζέτα Μακρυπούλια και ο Κώστας Βουτσάς  με το κότερο του είναι οι απολαυστικοί, γοητευτικοί, αστείοι, πρωταγωνιστές της αγαπημένης κωμωδίας, που θα παρουσιάζεται στη σκηνή του Παλλάς έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Βασισμένη στην ταινία του Billy Wilder «Μερικοί το προτιμούν καυτό» πασίγνωστη και αγαπημένη από τις υπέροχες ερμηνείες των Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και Μαίρυλιν Μονρόε, το έργο ψηφίζεται ως η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς από το 1959 έως σήμερα.

Εφάμιλλη των μεγάλων ευρωπαϊκών σκηνών, η παράσταση στο Παλλάς είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα γεμάτο κέφι. Η εμπνευσμένη σκηνογραφική σύλληψη των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη μας μεταφέρει με τρένο από το ατμοσφαιρικό Σικάγο εν μέσω Κραχ στο φωτεινό Μαϊάμι εν μέσω φοινίκων, σκαφών, καλλίγραμμων κοριτσιών, ζεν πρεμιέ και ώριμων πλούσιων κυρίων. Τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη αποδίδουν εξαίσια την ατμόσφαιρα του ’30, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ελαφράδα και τον ερωτισμό, αλλά και τους χαρακτήρες των παλληκαράδων της εποχής. Η κεφάτη μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύει η μοναδική ορχήστρα που διευθύνει ο Αλέξης Πρίφτης, καθώς και η ευρύτατη γκάμα χορών, από τσάρλεστον ως κομπαρσίτα, ολοκληρώνουν το υπερθέαμα δημιουργώντας ένα υπέροχο αίσθημα ευφορίας.

 

Όμως περί τίνος πρόκειται; Γιατί τόση φασαρία; Ποια είναι αυτή η ξανθιά που έχει τρελάνει όλους τους άντρες;

1930. Δύο άνεργοι μουσικοί, ο Τζέρυ και ο Τζο, γίνονται κατά λάθος, αυτόπτες μάρτυρες σε ένα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Για να γλυτώσουν από τους γκάνγκστερς ντύνονται γυναίκες και εισβάλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα.  Όμως ο Τζο που πλέον ποζάρει σαν Ζοζεφίν, ερωτεύεται την πανέμορφη Sugar Kane που το όνειρό της είναι να παντρευτεί εκατομμυριούχο. Εκεί γύρω περιφέρεται μ’ ένα κότερο κι ένας ζάμπλουτος κύριος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα με τη Δάφνη δηλαδή τον Τζέρυ με φουστάνια. Όταν σκάει μύτη ο μεγάλος μαφιόζος Σπατζ και αναγνωρίζει τις δύο ‘καλλονές’ αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με γκαγκς, ανατροπές και ξέφρενα γέλια.

 

Η συνέχεια επί της σκηνής του θεάτρου Παλλάς έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.