Μακελειό με 2 νεκρούς σε σχολείο της Μόσχας

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αιματηρή ομηρία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί σε σχολείο της Μόσχας. Ένοπλος μαθητής εισέβαλε στο σχολικό κτήριο, πήρε όμηρους 20 παιδιά και πυροβόλησε έναν καθηγητή – με τον οποίο φέρεται να είχε διαφορές- καθώς και έναν αστυνομικό.

Η αστυνομία της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι ένας αστυνομικός και ένας καθηγητής έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου που εισέβαλε σε σχολείο στα περίχωρα της πόλης και πήρε ομήρους μαθητές.

Ο δράστης εισέβαλε με τουφέκι στο σχολείο, απείλησε τον φρουρό και κατευθύνθηκε στην αίθουσα βιολογίας όπου πήρε ομήρους 20 μαθητές ηλικίας 15 ετών. Ο φρουρός κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έναν δεύτερο.

Ο ένοπλος συνελήφθη, ενώ οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lifenews, ο ένοπλος που ονομάζεται «Σεργκέι Γκ.» φέρεται να ήταν άριστος μαθητής, αλλά είχε «διαφορές» με τον 37χρονο καθηγητή γεωγραφίας, Αντρέι Κιρίλοφ και θεωρούσε ότι ο εκπαιδευτικός θα προσπαθούσε να του δημιουργήσει προβλήματα στην αποφοίτησή του.

Μακελειό με 2 νεκρούς σε σχολείο της Μόσχας

Μάλιστα ο Σεργκέι, μπαίνοντας στο σχολείο, είπε στον φύλακα: «Χρειάζομαι τον καθηγητή της γεωγραφίας». Όταν εντόπισε τον «στόχο» του, τον πυροβόλησε στο στομάχι. Αφότου τσέκαρε αν είναι ζωντανός, στην συνέχεια του έριξε μια σφαίρα στο κεφάλι, λέει στην Lifenews, μαθητής-αυτόπτης μάρτυρας.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή την εβδομάδα στο Σότσι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.