Πρεμιέρα: Χάρις Αλεξίου και Τάνια Τσανακλίδου – την ώρα που συναντήθηκαν γλεντάγανε οι μοίρες

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Ήταν η νύχτα όνειρο και οι  φωνές διαμάντια, ήταν τα τραγούδια διαλεχτά, σωστά επιλεγμένα,  για μια στιγμή μας στείλανε πέρα στα περασμένα.

Κάνω κι εγώ διάφορους συνειρμούς, έτσι γιατί πολλές φορές αυτό που μένει είναι πολύ πιο δυνατό από τις λέξεις.  Είναι αυτό που λέμε, άλλο ο λόγος και άλλο το βίωμα. Εντούτοις, είναι από αυτές τις βραδιές που  εύχεσαι   να μην έχουν  τέλος.  Η  επιτυχία λαλούσε, πριν ακόμη βγούνε στη σκηνή.

Ο κόσμος τις περίμενε πως και πως και μετρούσε αντίστροφα τις μέρες και τις ώρες που θα τiς έβλεπε μαζί στη σκηνή.  Κι  αν βιάζομαι να μιλήσω για επιτυχία, είναι γιατί  τα δεδομένα δεν αμφισβητούνται.

alt

Η παράσταση αρχίζει! Πες το και έγινε τραγουδάει η Χάρις Αλεξίου  στην Τάνια Τσανακλίδου και οι δυο   με τη σειρά τους στον κόσμο  που παρευρέθηκε , στην πρεμιέρα τους που  έγινε  χθες Παρασκευή  7 Φεβρουαρίου, στο Ανοδος live Stage.

Η χημεία τους δημιουργούσε  κεραυνούς  στις καρδιές, με τη συγκίνηση να διαχέεται στο χώρο σαν ραδιενεργό υλικό.  Περισσότερο από τρεις ώρες στη σκηνή, οι δυο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού,  ερμήνευσαν   τραγούδια από τα ευαγγέλια τους,  τραγούδια άφθαρτα στο χρόνο, από αυτά τα διαμάντια που ήρθαν με τον καιρό και ταυτίστηκαν με τα τραύματα και έγιναν ένα με τις ζωές  μας.

Όπως το «Μάλιστα Κύριε» – Καίγομαι – καίγομαι – Δι ευχών – πανσέληνος – το μινοράκι – Τα παιδιά της γειτονιάς σου – καίγομαι και σιγολιώνω  – Ηλιαχτίδα  – οι μοίρες – Μια πίστα από φωσφόρο- μαμά γερνάω – η Φωφώ  – Τέλι – Τέλι – η γκαρσόνα   – Ένα αστείο η ζωή – το παπάκι  – Το πάτωμα  -Αν μ αγαπάς  – η μπαλάντα της Ιφιγένειας – Μια αγάπη μικρή  και τόσα άλλα.

Η έκπληξη  το βράδυ αυτό, δεν ήταν μόνο μία. Η Τάνια αρχίζει να τραγουδάει, Αγαπάω και αδιαφορώ, σκύβει και κάνει πάσα  το μικρόφωνο στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που της απαντάει τραγουδιστικά  «και κρατάω τον κατάλληλο χορό» « Τώρα ποια με αγαπαω και μένα όπως εσένα» συνεχίζει η Τάνια.  Και τα δάκρια κυλάνε στο πρόσωπο της….

alt

Η δεύτερη έκπληξη της βραδιάς, ήρθε από τη Χαρούλα…  ήθελε να τραγουδήσει για τον αδελφός της, το Γιώργο Σαρρή. Το καμάρι της…«Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάνε οι νταλίκες στην Αθήνα» τραγουδάει στο Γιώργο ,   δίνοντας του το μικρόφωνο να συνεχίσει. Και εκεί έγινε  το μεγάλο χειροκρότημα από τον κόσμο .

alt

Η παράσταση τελειώνει! Οι καρδιές γεμάτες, έως και πολύ φορτισμένες. Δεν ήθελα να πω πολλά…  Λίγες οι Παρασκευές και τα Σάββατα του Φλεβάρη…  Βάλτε διάθεση στις μέρες σας και το Άνοδος live οικονομικά είναι κοντά σε όλους

Εν κατακλείδι δεν θα μπορούσα να αγνοήσω το βασικό κομμάτι της παράστασης.. τους μουσικούς.

Τις δυο κυρίες θα συνοδεύουν σε αυτό το ταξίδι  οι “Nouveau Sextet” συγκεκριμένα ο Θωμάς Κωνσταντίνου, ο Σωτήρης Λεμονίδης, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, ο Δημήτρης Τσάκας, ο Κώστας Μερετάκης, ο  Κώστας Κωνσταντίνου αλλά και οι  Παναγιώτης Τσεβάς (χωρίς συστάσεις μουσικός) και ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας.


{youtube}cnkhGvHgSMc{/youtube}

 

altalt

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.