Καλλιτέχνες βγήκαν στους δρόμους να πουλήσουν τη «Σχεδία»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέντε γνωστοί και καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών έβαλαν τα γιλέκα των πωλητών του περιοδικού «Σχεδία» και βγήκαν στους δρόμους για να το πουλήσουν.

Οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ και οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Γιούλικα Σκαφιδά με τη «Σχεδία» ανά χείρας βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας για να στείλουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου στις οποίες συμμετείχε και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Το περιοδικό «Σχεδία» είναι το νεότερο μέλος του Διεθνούς Δικτύου ανάλογων εκδόσεων που κυκλοφορούν σε άλλες 121 χώρες του κόσμου.

Η ιδιαιτερότητα των περιοδικών δρόμου είναι ότι δεν πωλούνται στα συνήθη σημεία διάθεσης του Τύπου (περίπτερα κλπ), αλλά πωλούνται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης, από διαπιστευμένους πωλητές.

Τα άτομα αυτά προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι και γενικά συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού που ανέρχεται στα 3 ευρώ, το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.