Να στηρίξουν Αρη και Κουμουτσάκο ζητά ο Σαμαράς και καταρτίζει το ευρωψηφοδέλτιο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αυστηρό μήνυμα προς όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν άμεσα, ενεργά και χωρίς αστερίσκους τις υποψηφιότητες του κόμματος στον Δήμο Αθηναίων και στην περιφέρεια της Αττικής στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παράλληλα προχωρεί με σταθερά βήματα η συγκρότηση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς έχει γίνει δέκτης πληροφοριών ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ επιδεικνύουν αδιαφορία ή νωχελικότητα για την αυτοδιοικητική μάχη και έχει ζητήσει να γίνει την Τετάρτη το μεσημέρι διευρυμένη σύσκεψη όπου θα καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη σύσκεψη που θα είναι παρών ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο κ. Δ. Σταμάτης που θα έχει σε πρώτη φάση τον συντονισμό της επιχείρησης για συσπείρωση της ΝΔ, τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, θα γίνει εκτενής συζήτηση για τον τρόπο που θα κινηθεί το κόμμα.

Στην κομματική σύναξη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στην Αττική, αλλά και «γαλάζιοι» δήμαρχοι, ώστε να δοθεί το μήνυμα της ενότητας και της γενικής συστράτευσης.

Η επιχείρηση της ΝΔ δεν είναι εύκολη, καθώς οι δυο κεντρικές της υποψηφιότητες, οι κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος και Γ. Κουμουτσάκος, σε Δήμο Αθηνών και περιφέρεια Αττική αντίστοιχα, ήδη συναντούν πολλά προβλήματα εκ των έσω.

Και αυτό, διότι: ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν στηρίζεται από το σύνολο των δυνάμεων της ΝΔ στην πρωτεύουσα, αφού αρκετά πολιτικά γραφεία έχουν κάνει υπόγεια συμφωνία με τον «αντάρτη» κ. Ν. Κακλαμάνη, εξέλιξη που τον έχει ενοχλήσει αφάνταστα και ο κ. Κουμουτσάκος έχει να αντιμετωπίσει το κύμα στήριξης των «γαλάζιων» δημάρχων υπέρ του νυν περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρού που είχε ακούσει προ ημερών και θετικά σχόλια ακόμα και από προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι κκ. Αδ. Γεωργιάδης και Π. Παναγιωτόπουλος.

 

Ο Πρωθυπουργός θέλει άμεσα να κλείσουν τα όποια εσωκομματικά μέτωπα και να εμφανιστεί ενιαία η ΝΔ καθώς εάν συνεχίσει να υφίσταται η σημερινή κατάσταση και αρκετοί βουλευτές και υπουργοί τηρούν ίσες αποστάσεις, τότε εκ των πραγμάτων υπονομεύεται το «γαλάζιο» σχέδιο που τελεί υπό την έγκριση του κ. Σαμαρά που αποφάσισε να δώσει την μάχη με δυο πολιτικά πρόσωπα στην πρωτεύουσα και στην περιφέρεια.

 

 

Προσωπική απόφαση του Σαμαρά η ευρωλίστα

 

Την προσωπική σφραγίδα του Πρωθυπουργού θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ με τον κ. Σαμαρά να χειρίζεται πλέον ο ίδιος το ζήτημα και ήδη έχει κάνει τις πρώτες του συναντήσεις και επαφές.

 

Η απόφαση του κ. Σαμαρά να τεθεί κομματικό ασυμβίβαστο και όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να παραιτηθούν από την ελληνική Βουλή έχει αναπροσαρμόσει τα σχέδια πολλών.

 

Το πρώτο όνομα που έκλεισε και επίσημα είναι της κυρίας Νίκης Τζαβέλλα που ήταν επί πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή με τον ΛΑΟΣ και η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας στην κομματική βάση.

 

Ένα όνομα που προκάλεσε έκπληξη και ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι αυτό του δημοσιογράφου και εκδότη κ. Γ. Κύρτσου που θα είναι υποψήφιος και θα ενταχθεί στην «γαλάζια» λίστα. Ο κ. Κύρτσος έχει πολλούς υποστηρικτές, αλλά και αρκετούς πολέμιους κυρίως από το «καραμανλικό» στρατόπεδο που δεν είδε με καλό μάτι την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο, ενώ είχε εκφράσει και πριν χρόνια την αντίδρασή του, όταν ήταν να οριστεί εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

 

Από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές εκκρεμεί η απόφαση της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου που είναι και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ. Η πρώην υπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα πράξει, ενώ έχει υπάρξει και επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Η κυρία Ρόδη Κράτσα επιθυμεί να είναι υποψήφια, αλλά πολλοί θέτουν το ζήτημα πως ήδη είναι τρεις θητείες στην Ευρωβουλή.

 

Το γεγονός ότι θα υπάρχουν 42 άτομα στην λίστα δημιουργεί μεγάλη συζήτηση και είναι πολλές οι θέσεις, ενώ ήδη ο κ. Κουμουτσάκος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο κ. Κ. Πουπάκης έχει μια αντιμνημονιακή διάσταση στην ομιλία του και τηρεί αποστάσεις και άρα δεν θα είναι υποψήφιος.

 

Από τους νυν βουλευτές η κυρία Κατερίνα Παπακώστα συναντήθηκε προ ημερών με τον κ. Σαμαρά, αλλά δεν έδωσε οριστική απάντηση, αν και ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να είναι στην λίστα.

 

Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης και η πρώην βουλευτής και δικηγόρος κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι υποψήφια και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνητικός να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές είναι ο βουλευτής Ηρακλείου και πρώην υπουργός κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης που πριν ένα χρόνο είχε αποφασιστεί να είναι επικεφαλής της λίστας, αλλά τότε δεν υπήρχε η απόφαση για τον σταυρό.

 

Στην λίστα, θα είναι σίγουρα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού, κ. Δημ. Δαβέττας και πιθανότατα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Δ. Πτωχός, ενώ πολλές θετικές εισηγήσεις υπάρχουν για τον δημοσιογράφο κ. Μανώλη Κοττάκη που έχει βολιδοσκοπηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο κ. Κώστας Καραμανλής, υιός του πρώην υπουργού κ. Αχιλλέα Καραμανλή δεν θα είναι στη λίστα, για την οποία δεν το σκέφτηκε ποτέ, ούτε το συζήτησε με κανέναν από τα στελέχη της ΝΔ, καθώς απόφασή του είναι να είναι υποψήφιος στο νομό Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές

 

Λόγω του σταυρού φέρεται ότι το ξανασκέφτεται και ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κ. Μουσουρούλης, ενώ θέλει να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή ο κ. Π. Ψωμιάδης τον οποίο υποστηρίζουν αρκετοί στην ΝΔ.

Άρης Ραβανός

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.