Σταματά τα στρατιωτικά γυμνάσια ο Πούτιν

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εντολή να επιστρέψουν στις βάσεις τους έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις ασκήσεις, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρξαν επιτυχημένα.

Οπως μεταδίδει το BBC, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι 150.000 και πλέον στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στα γυμνάσια κοντά στα ουκρανικά σύνορα θα παραμείνουν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η απόφαση του Πούτιν να διατάξει την λήξη των ασκήσεων είναι μία απόπειρα από τον ίδιο να λάβει υπόψη τις εκκλήσεις της Δύσης για αποκλιμάκωση της κρίσης, σύμφωνα με το Associated Press.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιήθηκαν στη δυτική Ρωσία, μία περιοχή η οποία συνορεύει με την Ουκρανία. Χθες, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα έδειξε τον ρώσο πρόεδρο να παρακολουθεί από κοντά τις στρατιωτικές ασκήσεις.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφίχθη σε πεδίο βολής στην περιφέρεια του Λένινγκραντ για να παρακολουθήσει την τελική φάση των έκτακτων ασκήσεων που διενεργεί το Υπουργείο Άμυνας για τον έλεγχο του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων στον κεντρικό και δυτικό τομέα. Στα γυμνάσια στο πεδίο βολής μετέχουν 1.500 άνδρες, δεκάδες τεθωρακισμένα κι οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Ο αρχηγός του κράτους αφίχθη με ελικόπτερο και κατόπιν μετέβη στο επιτελικό κέντρο της άσκησης απ’ όπου την παρακολούθησε μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού», αναφέρει δελτίο της ρωσικής τηλεόρασης.

«Αναίμακτα» έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο

Εν τω μεταξύ, χωρίς να αναφερθεί οποιαδήποτε επέμβαση εξέπνευσε το πρωί το «τελεσίγραφο» που είχε δοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν, κάτι που ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Τη Δευτέρα το πρακτορείο Ιντερφάξ είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μια πηγή στο υπουργείο Αμύνης της Ουκρανίας, ότι είχε επιδοθεί τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν ως τις 05:00 από τον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ΠΝ διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία και η Μόσχα έχει ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο, η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.