Εφυγε ο Ντίνος Βεντίκος…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε ο Ντίνος Βεντίκος. Ο δημοσιογράφος που με τους τίτλους του στην εφημερίδα ”Βραδυνή” όπως το ”ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα της Χούντας, ο δημοσιογράφος που έτρωγε τα χειρόγραφα των άρθρων του Καραμανλή για να μην τα πιάσει στις εφόδους της η ΕΣΑ, ο δημοσιογράφος που δεν εξαργύρωσε ποτέ τίποτα δεν υπάρχει πια…

 

Τεράστιο κενό… Πένθος και στην ψυχή μου…

Αυτά που δεν ξέρουμε για τον Ντίνο Βεντίκο:

Τον είχε παντρέψει η Ελένη Βλάχου, η εκδότης της Καθημερινής- Μεσημβρινής που είχε κυκλοφορήσει λίγο πριν το πραξικόπημα. Κορυφαίος της εποχής Αθλητικογράφος ο Ντίνος Βεντίκος  αλλά και περίφημος ‘’ υλατζής ’’ – δημιουργούσε δηλαδή τις σελίδες, όταν έφερναν οι συνάδελφοι την ύλη τους.

Ο Ντίνος  Βεντίκος, ήταν   ένας από τους  λίγους ίσως και ο μόνος που παραβρέθηκε στην δίκη του Τάκη Λαμπρία προς υπεράσπισή του φίλου και διευθυντή του, όταν  τον έσερνε ο Λαδάς στα δικαστήρια. ‘’Ο κατηγορούμενος’’ Λαμπρίας  μάλιστα μέσα στο δικαστήριο  είχε δεχθεί χειροδικία από τον Λαδά. Η Χούντα  στην αρχή της.

Ο Καλαματιανός Ντίνος Βεντίκος, ανήκε στην συντηρητική παράταξη. Καραμανλικός μέχρι κόκκαλο. Όταν λοιπόν έκλεισε η “Μεσημβρινή” και  έμεινε άνεργος ,ο Τζώρτζης Αθανασιάδης ο εκδότης της τότε περίφημης “Βραδυνής ”  τον προσέλαβε ως Σύμβουλο Έκδοσης.

Οι μηχανές του Τυπογραφείου της εφημερίδας είχαν ανάψει δείχνοντας την αντίθεση του ελληνικού λαού στην δικτατορία.

Δεκαετία του ΄70 και οι δρόμοι μας με τον Ντίνο συναντώνται. Σύμβουλος Έκδοσης εκείνος, πιτσιρίκα εγώ  που δεν ήξερα που πάνε τα τέσσερα από δημοσιογραφία.

Δήμητρα Γκουντούνα


 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.